De Europese strijd tegen cocaïne en heroïne heeft het laatste jaar weinig impact gehad, maar het cannabisgebruik gaat achteruit. Dat blijkt uit het jaarlijks rapport van Europees waarnemingscentrum voor drugs en
drugsverslaving (EMCDDA).

Volgens de belangrijkste drugswaakhond in Europa is het gebruik van heroïne stabiel, maar gaat het niet langer achteruit.

Combinaties van drugs zorgen voor steeds meer problemen, net zoals nieuwe syntethische drugs, waarvan er vele te koop worden aangeboden op het internet.

Ook inzake het gebruik van cocaïne was er volgens de EMCDDA het afgelopen jaar weinig vooruitgang merkbaar. Heroïne en cocaïne blijven volgens het waarnemingscentrum centraal in het Europees drugsprobleem staan.

Volgens het centrum is er in de meeste landen die worden onderzocht sprake van een hoger cocaïnegebruik in de leeftijdscategorie van 15 tot 34 jaar.

Het gebruik van cocaïne bij jongvolwassenen in de meest getroffen landen - Denemarken, Ierland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk - varieert van 3,1 tot 5,5 procent.

Volgens de EMCDDA blijft de hoeveelheid inbeslaggenomen cocaïne stijgen, dalen de prijzen en is er sprake van nieuwe aanvoerroutes via Oost-Europa.

Maar het cannabisgebruik gaat achteruit, zeker bij 15- tot 16-jarigen. Dat staat volgens het centrum in contrast met de jaren negentig, toen er sprake was van een dramatische stijging van het cannabisgebruik in Europa.

Bron: BBC

De Europese strijd tegen cocaïne en heroïne heeft het laatste jaar weinig impact gehad, maar het cannabisgebruik gaat achteruit. Dat blijkt uit het jaarlijks rapport van Europees waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA). Volgens de belangrijkste drugswaakhond in Europa is het gebruik van heroïne stabiel, maar gaat het niet langer achteruit.Combinaties van drugs zorgen voor steeds meer problemen, net zoals nieuwe syntethische drugs, waarvan er vele te koop worden aangeboden op het internet.Ook inzake het gebruik van cocaïne was er volgens de EMCDDA het afgelopen jaar weinig vooruitgang merkbaar. Heroïne en cocaïne blijven volgens het waarnemingscentrum centraal in het Europees drugsprobleem staan.Volgens het centrum is er in de meeste landen die worden onderzocht sprake van een hoger cocaïnegebruik in de leeftijdscategorie van 15 tot 34 jaar.Het gebruik van cocaïne bij jongvolwassenen in de meest getroffen landen - Denemarken, Ierland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk - varieert van 3,1 tot 5,5 procent.Volgens de EMCDDA blijft de hoeveelheid inbeslaggenomen cocaïne stijgen, dalen de prijzen en is er sprake van nieuwe aanvoerroutes via Oost-Europa.Maar het cannabisgebruik gaat achteruit, zeker bij 15- tot 16-jarigen. Dat staat volgens het centrum in contrast met de jaren negentig, toen er sprake was van een dramatische stijging van het cannabisgebruik in Europa.Bron: BBC