De eurogroep is bereid om met een nieuwe Griekse regering te praten over extra tijd voor de bezuinigingsafspraken. Maar de doelen zelf kunnen niet ter discussie staan, meldden bronnen rond de voorzitter van de eurogroep, de Luxemburger Jean-Claude Juncker, in het Duitse weekblad Focus.

De Grieken kiezen zondag een nieuw parlement. Daarbij zijn er waarschijnlijk veel stemmen voor de partij Syriza, die de strenge bezuinigingsafspraken met de EU grondig wil herzien. Sommigen menen dat Griekenland daardoor de euro moet opgeven.

Volgens Focus houden Europese financiële experten er rekening mee dat de banken in Griekenland na zondag in eerste instantie gesloten blijven. Dat moet een verdere kapitaalvlucht voorkomen. (Belga/RDM)

De eurogroep is bereid om met een nieuwe Griekse regering te praten over extra tijd voor de bezuinigingsafspraken. Maar de doelen zelf kunnen niet ter discussie staan, meldden bronnen rond de voorzitter van de eurogroep, de Luxemburger Jean-Claude Juncker, in het Duitse weekblad Focus. De Grieken kiezen zondag een nieuw parlement. Daarbij zijn er waarschijnlijk veel stemmen voor de partij Syriza, die de strenge bezuinigingsafspraken met de EU grondig wil herzien. Sommigen menen dat Griekenland daardoor de euro moet opgeven. Volgens Focus houden Europese financiële experten er rekening mee dat de banken in Griekenland na zondag in eerste instantie gesloten blijven. Dat moet een verdere kapitaalvlucht voorkomen. (Belga/RDM)