Dat blijkt uit Amerikaans-Grieks onderzoek. Het sterftecijfer als gevolg van zelfmoord en moord steeg met 22,7 procent en 27,6 procent, vooral bij mannen. Het onderzoek staat gepubliceerd in het American Journal of Public Health en is gebaseerd op statistieken van de Griekse regering.

Verder stellen de onderzoekers een toename vast van het aantal geestesziektes, drugsgebruik en infectieziektes.

Werkloosheid

Deze vaststellingen vallen samen met de stijging van de werkloosheid in de nasleep van de economische crisis van 2007. De Griekse werkloosheid steeg van 7,2 pct in 2008 naar 22,6 pct in het begin van 2012.

Voorts daalden de overheidsuitgaven voor de openbare gezondheidszorg sterk: het budget van het ministerie van Volksgezondheid daalde in 2011 met 23,7 pct tegenover 2009. Tezelfdertijd zien tal van werkloze Grieken zich genoodzaakt om te besparen in hun eigen gezondheidskosten. (Belga/TV)

Dat blijkt uit Amerikaans-Grieks onderzoek. Het sterftecijfer als gevolg van zelfmoord en moord steeg met 22,7 procent en 27,6 procent, vooral bij mannen. Het onderzoek staat gepubliceerd in het American Journal of Public Health en is gebaseerd op statistieken van de Griekse regering. Verder stellen de onderzoekers een toename vast van het aantal geestesziektes, drugsgebruik en infectieziektes.Werkloosheid Deze vaststellingen vallen samen met de stijging van de werkloosheid in de nasleep van de economische crisis van 2007. De Griekse werkloosheid steeg van 7,2 pct in 2008 naar 22,6 pct in het begin van 2012. Voorts daalden de overheidsuitgaven voor de openbare gezondheidszorg sterk: het budget van het ministerie van Volksgezondheid daalde in 2011 met 23,7 pct tegenover 2009. Tezelfdertijd zien tal van werkloze Grieken zich genoodzaakt om te besparen in hun eigen gezondheidskosten. (Belga/TV)