Dat heeft de Luxemburgse commissaris dinsdag gezegd op de nieuwjaarsreceptie van KPN in Brussel. "We hebben een politieke unie nodig", zei Reding. De Europese Commissie neemt als regering de leding van die unie. Het Europees Parlement moet gaan fungeren als een Kamer van Volksvertegenwoordigers. Een nieuw orgaan zal dienstdoen als Senaat. Beide Kamers zullen de Europese Commissie op het functioneren gaan controleren.

Reding, die eerder al pleitte voor een Europese inlichtingendienst, erkent dat haar visie op de toekomst van de EU niet de enige is. "We moeten een brede discussie voeren voordat we beginnen aan de grote veranderingen die nodig zijn", sprak de eurocommissaris. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)

Dat heeft de Luxemburgse commissaris dinsdag gezegd op de nieuwjaarsreceptie van KPN in Brussel. "We hebben een politieke unie nodig", zei Reding. De Europese Commissie neemt als regering de leding van die unie. Het Europees Parlement moet gaan fungeren als een Kamer van Volksvertegenwoordigers. Een nieuw orgaan zal dienstdoen als Senaat. Beide Kamers zullen de Europese Commissie op het functioneren gaan controleren.Reding, die eerder al pleitte voor een Europese inlichtingendienst, erkent dat haar visie op de toekomst van de EU niet de enige is. "We moeten een brede discussie voeren voordat we beginnen aan de grote veranderingen die nodig zijn", sprak de eurocommissaris. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)