Tajani werd vorige maand 65 jaar en heeft daarom recht op een pensioen als voormalig Europees Commissaris. Het gaat om zowat 3.600 euro per maand.

Volgens een verklaring die de Italiaanse politicus woensdag uitstuurde, zal hij dat geld overmaken aan een ontwenningskliniek voor drugverslaafden op 90 km van Rome. De voorbije 25 jaar deed Tajani al liefdadigheidswerk voor die kliniek.

In Italië zijn er geruchten dat de regering in de hoogste pensioenen wil snoeien. Wat de regering ook beslist, het zal geen gevolgen hebben voor Tajani's pensioen. Dat wordt immers betaald met Europese middelen.

Tajani werd vorige maand 65 jaar en heeft daarom recht op een pensioen als voormalig Europees Commissaris. Het gaat om zowat 3.600 euro per maand. Volgens een verklaring die de Italiaanse politicus woensdag uitstuurde, zal hij dat geld overmaken aan een ontwenningskliniek voor drugverslaafden op 90 km van Rome. De voorbije 25 jaar deed Tajani al liefdadigheidswerk voor die kliniek. In Italië zijn er geruchten dat de regering in de hoogste pensioenen wil snoeien. Wat de regering ook beslist, het zal geen gevolgen hebben voor Tajani's pensioen. Dat wordt immers betaald met Europese middelen.