Onder meer ons land, Frankrijk en Luxemburg stemden donderdag tegen. 'België blijft bij zijn standpunt en vraagt een plan voor de uitstap uit glyfosaat. 'Phasing out' en de steun van de EU voor de ontwikkeling van alternatieven voor de landbouw', schijft Ducarme op Twitter. Parijs wil dan weer niet verder gaan dan een vergunning voor drie jaar. De licentie voor glyfosaat verloopt op 15 december.

Voor goedkeuring van een verlenging moeten minstens 16 van de 28 EU-lidstaten voor stemmen. Die landen moeten samen minimaal 65 procent van de EU-bevolking vertegenwoordigen. Vorige maand strandde al een poging om de licentie voor tien jaar te verlengen.Mogelijk neemt de Europese Commissie nu zelf een besluit.

Onder meer ons land, Frankrijk en Luxemburg stemden donderdag tegen. 'België blijft bij zijn standpunt en vraagt een plan voor de uitstap uit glyfosaat. 'Phasing out' en de steun van de EU voor de ontwikkeling van alternatieven voor de landbouw', schijft Ducarme op Twitter. Parijs wil dan weer niet verder gaan dan een vergunning voor drie jaar. De licentie voor glyfosaat verloopt op 15 december. Voor goedkeuring van een verlenging moeten minstens 16 van de 28 EU-lidstaten voor stemmen. Die landen moeten samen minimaal 65 procent van de EU-bevolking vertegenwoordigen. Vorige maand strandde al een poging om de licentie voor tien jaar te verlengen.Mogelijk neemt de Europese Commissie nu zelf een besluit.