De Amerikaanse president Barack Obama zal eind november de leiders van de Europese Unie ontvangen voor een top in Washington. Dat meldt het Witte Huis.

Op 28 november zullen Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy, Commissievoorzitter José Manuel Barroso en EU-buitenlandverantwoordelijke Catherine Ashton hun opwachting maken in het Witte Huis.

De top zal vermoedelijk vooral in het teken staan van de economische toestand en de Europese schuldencrisis. Alleszins staan die thema's ook op het menu van de bijeenkomst van de G20 deze week in Cannes.

De vorige EU-VS-top werd in november vorig jaar gehouden in Lissabon. (Belga/SD)

De Amerikaanse president Barack Obama zal eind november de leiders van de Europese Unie ontvangen voor een top in Washington. Dat meldt het Witte Huis.Op 28 november zullen Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy, Commissievoorzitter José Manuel Barroso en EU-buitenlandverantwoordelijke Catherine Ashton hun opwachting maken in het Witte Huis.De top zal vermoedelijk vooral in het teken staan van de economische toestand en de Europese schuldencrisis. Alleszins staan die thema's ook op het menu van de bijeenkomst van de G20 deze week in Cannes.De vorige EU-VS-top werd in november vorig jaar gehouden in Lissabon. (Belga/SD)