Producten afkomstig van de bezette Israëlische gebieden krijgen binnenkort specifieke etiketten. Dat meldt de krant Haaretz.

De Israëlische krant baseert zich op een brief van de hoge vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken, Catherine Ashton, aan zeven leven van de Commissie. Een woordvoerder van Ashton bevestigde de komst van de labels, maar kon nog geen exacte datum noemen.

De EU is al een poosje aan het onderhandelen over de kwestie, maar de zaak ligt gevoelig. De EU wil Israël namelijk niet tegen de borst stoten.

Duidelijkheid scheppen

De etiketten moeten duidelijkheid scheppen voor de consument. Producten met het label 'Israël', moeten daadwerkelijk uit het land komen, en niet uit de Palestijnse gebieden.

Volgens internationaal recht zijn de nederzettingen illegaal. (AVE)

Producten afkomstig van de bezette Israëlische gebieden krijgen binnenkort specifieke etiketten. Dat meldt de krant Haaretz. De Israëlische krant baseert zich op een brief van de hoge vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken, Catherine Ashton, aan zeven leven van de Commissie. Een woordvoerder van Ashton bevestigde de komst van de labels, maar kon nog geen exacte datum noemen. De EU is al een poosje aan het onderhandelen over de kwestie, maar de zaak ligt gevoelig. De EU wil Israël namelijk niet tegen de borst stoten. Duidelijkheid scheppen De etiketten moeten duidelijkheid scheppen voor de consument. Producten met het label 'Israël', moeten daadwerkelijk uit het land komen, en niet uit de Palestijnse gebieden. Volgens internationaal recht zijn de nederzettingen illegaal. (AVE)