Dat heeft Europees Commissaris voor Humanitaire Hulp Kristalina Georgieva in de nacht van vrijdag op zaterdag bekendgemaakt.

De Hoorn van Afrika wordt momenteel getroffen door de ergste hongersnood in 60 jaar, die vooral Somalië, Ethiopië, Kenia en Djibouti raakt. Miljoenen mensen zijn bedreigd door de hongersnood.

"Voor deze ongeziene crisis in de Hoord van Afrika is een ongezien antwoord nodig", zo stelt Eurocommissaris Kristalina Georgieva in een persbericht. "Daarom wil ik bovenop de 27,8 miljoen euro hulp die we al hadden aangekondigd nog eens 60 miljoen euro vrijmaken om het lijden van de mensen in de getroffen gebieden te verlichten", aldus Georgieva, die zelf van plan is naar Kenia te trekken.

Het extra geld voor humanitaire noodhulp komt bovenop de 70 miljoen euro die de EU dit jaar al voorziet voor de regio. Tel daarbij de hulp die de lidstaten apart willen storten en het getroffen gebied kan rekenen op in totaal 207 miljoen euro aan noodhulp, aldus Georgieva. (Belga/SD)

Dat heeft Europees Commissaris voor Humanitaire Hulp Kristalina Georgieva in de nacht van vrijdag op zaterdag bekendgemaakt. De Hoorn van Afrika wordt momenteel getroffen door de ergste hongersnood in 60 jaar, die vooral Somalië, Ethiopië, Kenia en Djibouti raakt. Miljoenen mensen zijn bedreigd door de hongersnood. "Voor deze ongeziene crisis in de Hoord van Afrika is een ongezien antwoord nodig", zo stelt Eurocommissaris Kristalina Georgieva in een persbericht. "Daarom wil ik bovenop de 27,8 miljoen euro hulp die we al hadden aangekondigd nog eens 60 miljoen euro vrijmaken om het lijden van de mensen in de getroffen gebieden te verlichten", aldus Georgieva, die zelf van plan is naar Kenia te trekken. Het extra geld voor humanitaire noodhulp komt bovenop de 70 miljoen euro die de EU dit jaar al voorziet voor de regio. Tel daarbij de hulp die de lidstaten apart willen storten en het getroffen gebied kan rekenen op in totaal 207 miljoen euro aan noodhulp, aldus Georgieva. (Belga/SD)