'De Europese Unie zal de gezamenlijke strijdmacht, inclusief de politiecomponent, met 138 miljoen euro extra versterken, bovenop wat we al hebben bijgedragen', aldus Mogherini. Beide partijen (de EU en G5 Sahel) zijn ook overeengekomen 'om te innoveren in modaliteiten voor de uitvoering van de hulp, zowel ter ondersteuning van de strijdmacht als in de acties om snel te kunnen reageren op de verwachtingen van de bevolking', klonk het nog.

Mogherini besprak de kwestie ook tijdens een onderhoud met de president van Burkina Faso, Roch Marc Christian Kaboré, samen met de ministers van Buitenlandse Zaken van de Sahellanden, tijdens de 5e interministeriële bijeenkomst in Ouagadougou. De G5 Sahel is een samenwerkingsverband waarmee Mali, Mauritanië, Burkina Faso, Niger en Tsjaad jihadistische groeperingen willen bestrijden.

De Sahel is de afgelopen jaren een regio van allerlei illegale handel geworden en een toevluchtsoord voor gewapende groepen die banden hebben met al-Qaida, waaronder al-Qaida in de islamitische Maghreb.

'De Europese Unie zal de gezamenlijke strijdmacht, inclusief de politiecomponent, met 138 miljoen euro extra versterken, bovenop wat we al hebben bijgedragen', aldus Mogherini. Beide partijen (de EU en G5 Sahel) zijn ook overeengekomen 'om te innoveren in modaliteiten voor de uitvoering van de hulp, zowel ter ondersteuning van de strijdmacht als in de acties om snel te kunnen reageren op de verwachtingen van de bevolking', klonk het nog. Mogherini besprak de kwestie ook tijdens een onderhoud met de president van Burkina Faso, Roch Marc Christian Kaboré, samen met de ministers van Buitenlandse Zaken van de Sahellanden, tijdens de 5e interministeriële bijeenkomst in Ouagadougou. De G5 Sahel is een samenwerkingsverband waarmee Mali, Mauritanië, Burkina Faso, Niger en Tsjaad jihadistische groeperingen willen bestrijden. De Sahel is de afgelopen jaren een regio van allerlei illegale handel geworden en een toevluchtsoord voor gewapende groepen die banden hebben met al-Qaida, waaronder al-Qaida in de islamitische Maghreb.