Noorwegen maakt geen deel uit van de Europese Unie, maar is wel lid van de Schengenzone waarbinnen burgers vrij kunnen rondreizen. Het Poolse voorzitterschap van de EU heeft een uitzonderlijke vergadering bijeengeroepen van de werkgroepen rond terrorisme.

Informatie inwinnen

Doel van het gesprek is het uitwisselen van informatie met de Noorse autoriteiten, verduidelijken Europese diplomaten. Harde beslissingen worden niet verwacht.

Concreet verwachten de Europese experts van hun Noorse collega's meer informatie over de persoonlijkheid, de relaties en de (Europese) contacten van Anders Breivik.

De bijeenkomst start om 10.30 uur in de gebouwen van de Europese Raad. Ook Europol en de Europese coördinator voor terrorismebestrijding, de Belg Gilles de Kerchove, zullen mee aanschuiven. (Belga/SD)

Noorwegen maakt geen deel uit van de Europese Unie, maar is wel lid van de Schengenzone waarbinnen burgers vrij kunnen rondreizen. Het Poolse voorzitterschap van de EU heeft een uitzonderlijke vergadering bijeengeroepen van de werkgroepen rond terrorisme. Informatie inwinnen Doel van het gesprek is het uitwisselen van informatie met de Noorse autoriteiten, verduidelijken Europese diplomaten. Harde beslissingen worden niet verwacht. Concreet verwachten de Europese experts van hun Noorse collega's meer informatie over de persoonlijkheid, de relaties en de (Europese) contacten van Anders Breivik. De bijeenkomst start om 10.30 uur in de gebouwen van de Europese Raad. Ook Europol en de Europese coördinator voor terrorismebestrijding, de Belg Gilles de Kerchove, zullen mee aanschuiven. (Belga/SD)