De Europese Unie heeft het initiatief betreurd van een Pakistaans minister om een prijs op het hoofd te zetten van de regisseur van de anti-islamfilm "Innocence of Muslims". Zo heeft de woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, Catherine Ashton, verklaard. "We betreuren dat de oproep gebeurde door een lid van de (Pakistaanse) regering, ook al heeft de premier (Raja Pervez Ashraf) afstand genomen van de verklaring", luidde het.

De Pakistaanse minister van Spoorwegen, Ghulam Ahmed Bilour, loofde 100.000 dollar uit aan degene die de regisseur zou ombrengen van de omstreden film die in heel de wereld tot moslimprotest heeft geleid. "Ik roep ook de taliban en de broeders van Al-Qaïda op om aan deze actie deel te nemen", voegde hij er nog aan toe. De minister zei ook dat hij de regisseur met eigen handen zou ombrengen als hij de kans had. "Nadien kan men mij ophangen", besloot hij.

Pakistaanse president Raja Ashraf: 'Geen regeringsbeleid'

De Pakistaanse premier Raja Ashraf benadrukte dat "dit geen regeringsbeleid is" en dat de regering zich hier volledig van distantieert. De vermeende auteur van de film, de Egyptische kopt Nakoula Besseley Nakoula, is 55 jaar oud en leeft in Cerritos, bij Los Angeles.

Sinds enkele dagen leeft hij ondergedoken nadat hij doodsbedreigingen had ontvangen. Pakistan is één van de landen waar het protest het hevigst is tegen de film. Er liep een betoging van 45.000 mensen uit de hand met 21 doden en 200 gewonden tot gevolg. (Belga/SD)


De Europese Unie heeft het initiatief betreurd van een Pakistaans minister om een prijs op het hoofd te zetten van de regisseur van de anti-islamfilm "Innocence of Muslims". Zo heeft de woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, Catherine Ashton, verklaard. "We betreuren dat de oproep gebeurde door een lid van de (Pakistaanse) regering, ook al heeft de premier (Raja Pervez Ashraf) afstand genomen van de verklaring", luidde het. De Pakistaanse minister van Spoorwegen, Ghulam Ahmed Bilour, loofde 100.000 dollar uit aan degene die de regisseur zou ombrengen van de omstreden film die in heel de wereld tot moslimprotest heeft geleid. "Ik roep ook de taliban en de broeders van Al-Qaïda op om aan deze actie deel te nemen", voegde hij er nog aan toe. De minister zei ook dat hij de regisseur met eigen handen zou ombrengen als hij de kans had. "Nadien kan men mij ophangen", besloot hij. Pakistaanse president Raja Ashraf: 'Geen regeringsbeleid'De Pakistaanse premier Raja Ashraf benadrukte dat "dit geen regeringsbeleid is" en dat de regering zich hier volledig van distantieert. De vermeende auteur van de film, de Egyptische kopt Nakoula Besseley Nakoula, is 55 jaar oud en leeft in Cerritos, bij Los Angeles. Sinds enkele dagen leeft hij ondergedoken nadat hij doodsbedreigingen had ontvangen. Pakistan is één van de landen waar het protest het hevigst is tegen de film. Er liep een betoging van 45.000 mensen uit de hand met 21 doden en 200 gewonden tot gevolg. (Belga/SD)