'Het is niet langer tijd om Frankrijk te hervormen, maar wel om het te redden', zegt Zemmour in een ruim tien minuten durende video, die heel wat dramatiek en een nostalgische ondertoon bevat.

'Daarom heb ik besloten om me kandidaat te stellen voor het presidentschap', klinkt het nog in de vooraf opgenomen video. 'Zodat onze kinderen en kleinkinderen geen barbarij kennen. Zodat onze dochters niet gesluierd worden en onze zonen niet worden onderworpen. (...) Opdat de Fransen zich weer thuis voelen', besluit de voormalige redacteur van de krant Figaro en CNews.

Veroordeeld

De Franse presidentsverkiezingen vinden volgend jaar in april plaats. Zemmour is bekend voor zijn controversiële uitspraken. In september dit jaar werd hij door het Franse hof van beroep nog vrijgesproken voor een aantal anti-islamuitspraken.

De 63-jarige Zemmour had in 2019 op een rechtse politieke conventie een toespraak gegeven waarin hij kritiek uitte op immigranten en de 'islamisering van de straat'. Hij noemde de djellaba - de kledij die vooral in Maghreb-landen wordt gedragen - en de hoofddoek 'uniformen van een bezettingsleger'. In eerste aanleg werd hij hiervoor veroordeeld tot een geldboete van 10.000 euro.

Eerder beschuldigde hij op televisie ook al minderjarige migranten ervan 'dieven en moordenaars' te zijn. Ondanks zijn uitspraken is hij nog steeds erg vaak te zien op CNews, een Franse commerciële tv-zender.

'Het is niet langer tijd om Frankrijk te hervormen, maar wel om het te redden', zegt Zemmour in een ruim tien minuten durende video, die heel wat dramatiek en een nostalgische ondertoon bevat. 'Daarom heb ik besloten om me kandidaat te stellen voor het presidentschap', klinkt het nog in de vooraf opgenomen video. 'Zodat onze kinderen en kleinkinderen geen barbarij kennen. Zodat onze dochters niet gesluierd worden en onze zonen niet worden onderworpen. (...) Opdat de Fransen zich weer thuis voelen', besluit de voormalige redacteur van de krant Figaro en CNews.De Franse presidentsverkiezingen vinden volgend jaar in april plaats. Zemmour is bekend voor zijn controversiële uitspraken. In september dit jaar werd hij door het Franse hof van beroep nog vrijgesproken voor een aantal anti-islamuitspraken. De 63-jarige Zemmour had in 2019 op een rechtse politieke conventie een toespraak gegeven waarin hij kritiek uitte op immigranten en de 'islamisering van de straat'. Hij noemde de djellaba - de kledij die vooral in Maghreb-landen wordt gedragen - en de hoofddoek 'uniformen van een bezettingsleger'. In eerste aanleg werd hij hiervoor veroordeeld tot een geldboete van 10.000 euro. Eerder beschuldigde hij op televisie ook al minderjarige migranten ervan 'dieven en moordenaars' te zijn. Ondanks zijn uitspraken is hij nog steeds erg vaak te zien op CNews, een Franse commerciële tv-zender.