Erdogan 'bereid om doodstraf weer in te voeren'

16/07/17 om 00:12 - Bijgewerkt om 13:49

Bron: Belga

Op de verjaardag van de mislukte staatsgreep heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verklaard 'bereid te zijn om de doodstraf weer in te voeren'. Dat zei hij zaterdagavond in Istanboel, bij de inhuldiging van een monument voor de slachtoffers aan de brug over de Bosporus.

Erdogan 'bereid om doodstraf weer in te voeren'

© REUTERS

Erdogan is bereid om de wet te ondertekenen, als het parlement dat beslist, luidde het.

Het publiek dat verzameld had voor de brug riep op tot herinvoering van de doodstraf. Ook in het verleden bracht de Turkse president de herinvoering van de doodstraf al ter sprake, maar sinds zijn overwinning bij het referendum drie maanden geleden is het stil rond dit thema.

Erdogan heeft trouwens nog meer ideeën in zijn hoed zitten. Zo wil hij de verdachten van de mislukte staatsgreep allemaal hetzelfde uniform laten dragen, 'zoals in Guantanamo', de Amerikaanse gevangenis op Cuba waar terreurverdachten worden vastgehouden.

Na Istanboel trekt Erdogan naar Ankara, waar hij om 02.32 uur plaatselijke tijd -het uur waarop de coupplegers het parlement bombardeerden- een toespraak houdt. De oppositie heeft aangekondigd niet aanwezig te zullen zijn.

Onze partners