Enkele honderden betogers protesteren tegen Democratische conventie

© Reuters

Enkele honderden mensen hebben betoogd tegen de Democratische conventie nadat ze dat ook deden tegen de Republikeinse conventie.

Enkele honderden mensen hebben betoogd in de straten van Charlotte, Noord-Carolina, tegen de organisatie van de Democratische conventie in de stad. Ze protesteerden ook tegen de Republikeinse conventie van vorige week in Tampa, Florida.

“Welkom in Charlotte, het Wall Street van het Zuiden”, stond er op een immens spandoek. De betogers refereerden naar de economische boom van de zuidoostelijke stad, die dikwijls als voorbeeld wordt genoemd van de exponentiële groei van de voorbije jaren. Charlotte vergast vanaf dinsdag de nationale conventie van de Democratische Partij, die droomt van een tweede ambtstermijn voor president Barack Obama.

Charlotte is ook de zetel van verschillende grote namen uit de Amerikaanse financiële wereld, waaronder Bank of America en Wells Fargo, alsook van Philip Morris en energiereus Duke Energy.

Driehonderd betogers

Volgens de lokale politie namen er meer dan driehonderd betogers deel aan de manifestatie. Verschillende organisaties, waaronder de Occupy-beweging, vluchtelingenorganisaties en milieugroepen, hadden opgeroepen om op straat te komen.

‘Mensen sterven van de honger’

“We zijn in de op een na grootste financiële stad van het land om onze frustratie uit te drukken tegen het tweepartijensysteem”, zei een betoger, Bryon Remine, een student van 29 uit Tennessee. “Het systeem is corrupt.”

“Dertig procent van de jongeren van mijn leeftijd zijn werkloos”, zei de 25-jarige Jared Hamil. “De mensen sterven van de honger.” Uit alle peilingen blijkt dat de economie de grootste zorg is van de inwoners van de VS. De officiële werkloosheidsgraad bedraagt er 8,3 procent. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content