Nelson Mandela zal op zondag 15 december in zijn dorp Qunu, in de provincie Oost-Kaap, begraven worden. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma meegedeeld.

Dinsdag 10 december zal in het FNB-stadion in Johannesburg, ook bekend als Soccer City, al een aparte herdenkingsdienst plaatsvinden voor de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Zondag zal een dag van gebed en reflectie worden in Zuid-Afrika, zo deelde Zuma nog mee. Het stoffelijk overschot van Mandela zal van 11 tot 13 december opgebaard liggen in het Uniegebouw in Pretoria, de officiële zetel van de Zuid-Afrikaanse regering.

Vlaggen halfstok in België

De dag van de begrafenis van Nelson Mandela zullen de vlaggen ook bij ons in België op de overheidsgebouwen halfstok hangen. Eerste minister Elio Di Rupo (PS) zal zelf de begrafenis bijwonen, zo verklaarde zijn woordvoerder.

Di Rupo zei dat Mandela een inspiratiebron zal blijven voor miljoenen burgers. "Hij is een voorbeeld van moed en hoe een droom te realiseren. Hij was een uitzonderlijke persoonlijkheid die voor een universeel ideaal vocht. Daarom zullen we, op de dag van zijn begrafenis, de vlaggen aan de overheidsgebouwen in ons land halfstok hangen".

Ook de Vlaamse overheid heeft beslist de vlaggen halfstok te hangen, zo liet minister-president Kris Peeters (CD&V) tijdens de persconferentie van de Vlaamse ministerraad weten. (Belga/AVE)

Nelson Mandela zal op zondag 15 december in zijn dorp Qunu, in de provincie Oost-Kaap, begraven worden. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma meegedeeld.Dinsdag 10 december zal in het FNB-stadion in Johannesburg, ook bekend als Soccer City, al een aparte herdenkingsdienst plaatsvinden voor de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Zondag zal een dag van gebed en reflectie worden in Zuid-Afrika, zo deelde Zuma nog mee. Het stoffelijk overschot van Mandela zal van 11 tot 13 december opgebaard liggen in het Uniegebouw in Pretoria, de officiële zetel van de Zuid-Afrikaanse regering. De dag van de begrafenis van Nelson Mandela zullen de vlaggen ook bij ons in België op de overheidsgebouwen halfstok hangen. Eerste minister Elio Di Rupo (PS) zal zelf de begrafenis bijwonen, zo verklaarde zijn woordvoerder.Di Rupo zei dat Mandela een inspiratiebron zal blijven voor miljoenen burgers. "Hij is een voorbeeld van moed en hoe een droom te realiseren. Hij was een uitzonderlijke persoonlijkheid die voor een universeel ideaal vocht. Daarom zullen we, op de dag van zijn begrafenis, de vlaggen aan de overheidsgebouwen in ons land halfstok hangen". Ook de Vlaamse overheid heeft beslist de vlaggen halfstok te hangen, zo liet minister-president Kris Peeters (CD&V) tijdens de persconferentie van de Vlaamse ministerraad weten. (Belga/AVE)