'Guzman keert terug naar Altiplano', maakte procureur-generaal Arely Gomez bekend tijdens een persconferentie op het tarmac van de luchthaven van Mexico, voordat Guzman aan boord ging van een legerhelikopter.

'El Chapo' (Het Kleintje), de bijnaam waaronder Joaquin Guzman Loera beter bekend is, was op 11 juli ontsnapt uit de gevangenis op 90 kilometer van Mexico, via een anderhalve kilometer lange tunnel waar hij was ingestapt via een gat in zijn douche.

Filmplannen

De drugsbaron werd vrijdag gevat in een hotel in de stad Los Mochis aan de kust van zijn thuisstaat Sinaloa.

Volgens Gomez wilde Guzman dat er een film over zijn leven werd gemaakt en had hij daarvoor contact genomen met acteurs en producenten. Dat zou een bepalende factor geweest zijn die uiteindelijk mee geleid heeft tot zijn lokalisatie en arrestatie.

Ontsnapt

Guzman (59) was in 1993 opgepakt in Guatemala en tot 20 jaar cel veroordeeld. Daarvan zat hij er acht uit, alvorens hij een eerste keer kon ontsnappen. Dat gebeurde in 2001. Na jaren op de vlucht, slaagde men erin hem in 2014 opnieuw te vatten in de havenstad Mazatlan in Sinaloa. Op 11 juli vorig jaar kon hij een tweede keer ontsnappen. (Belga/KVDA)

'Guzman keert terug naar Altiplano', maakte procureur-generaal Arely Gomez bekend tijdens een persconferentie op het tarmac van de luchthaven van Mexico, voordat Guzman aan boord ging van een legerhelikopter. 'El Chapo' (Het Kleintje), de bijnaam waaronder Joaquin Guzman Loera beter bekend is, was op 11 juli ontsnapt uit de gevangenis op 90 kilometer van Mexico, via een anderhalve kilometer lange tunnel waar hij was ingestapt via een gat in zijn douche. De drugsbaron werd vrijdag gevat in een hotel in de stad Los Mochis aan de kust van zijn thuisstaat Sinaloa. Volgens Gomez wilde Guzman dat er een film over zijn leven werd gemaakt en had hij daarvoor contact genomen met acteurs en producenten. Dat zou een bepalende factor geweest zijn die uiteindelijk mee geleid heeft tot zijn lokalisatie en arrestatie. Guzman (59) was in 1993 opgepakt in Guatemala en tot 20 jaar cel veroordeeld. Daarvan zat hij er acht uit, alvorens hij een eerste keer kon ontsnappen. Dat gebeurde in 2001. Na jaren op de vlucht, slaagde men erin hem in 2014 opnieuw te vatten in de havenstad Mazatlan in Sinaloa. Op 11 juli vorig jaar kon hij een tweede keer ontsnappen. (Belga/KVDA)