'De regering heeft beslist dat de aanwezigheid van de Belgische militairen en de twee C-130-transporttoestellen in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad in het kader van de operatie NEO Red Kite niet langer nodig is. De ruim 100 militairen en de twee transporttoestellen, die als reserve-eenheid in Islamabad gebleven waren op vraag van de regering, keren terug naar België', zo melden minister van Defensie Ludivine Dedonder, minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi in een persbericht.

België had op 20 augustus een luchtbrug tussen Islamabad en de internationale luchthaven van Kaboel geopend, met de bedoeling om landgenoten en andere rechthebbenden te evacueren uit de Afghaanse hoofdstad nadat het land opnieuw onder controle van de taliban is gekomen. Zeker 1.400 mensen konden Afghanistan op die manier verlaten, maar vorige week woensdag werd de missie stopgezet door een imminente terreurdreiging.

'De regering heeft beslist dat de aanwezigheid van de Belgische militairen en de twee C-130-transporttoestellen in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad in het kader van de operatie NEO Red Kite niet langer nodig is. De ruim 100 militairen en de twee transporttoestellen, die als reserve-eenheid in Islamabad gebleven waren op vraag van de regering, keren terug naar België', zo melden minister van Defensie Ludivine Dedonder, minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi in een persbericht. België had op 20 augustus een luchtbrug tussen Islamabad en de internationale luchthaven van Kaboel geopend, met de bedoeling om landgenoten en andere rechthebbenden te evacueren uit de Afghaanse hoofdstad nadat het land opnieuw onder controle van de taliban is gekomen. Zeker 1.400 mensen konden Afghanistan op die manier verlaten, maar vorige week woensdag werd de missie stopgezet door een imminente terreurdreiging.