Momenteel wordt er nog onderzocht of het om dezelfde stam gaat die in Europa al aan 33 mensen het leven heeft gekost. Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) zegt dat die kans erg klein is en dat er geen enkele reden is tot ongerustheid.

"We hebben nog drie tot vijf dagen nodig om de stam van de bacterie te analyseren", zo luidt het bij de Thaise bevoegde instanties.

Thailand verklaarde afgelopen donderdag nog dat ze de E-coli-bacterie had aangetroffen op een lading avocado's uit Europa. Later bleek dat het niet om de dodelijke variant van de bacterie ging. (Belga)

Momenteel wordt er nog onderzocht of het om dezelfde stam gaat die in Europa al aan 33 mensen het leven heeft gekost. Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) zegt dat die kans erg klein is en dat er geen enkele reden is tot ongerustheid. "We hebben nog drie tot vijf dagen nodig om de stam van de bacterie te analyseren", zo luidt het bij de Thaise bevoegde instanties. Thailand verklaarde afgelopen donderdag nog dat ze de E-coli-bacterie had aangetroffen op een lading avocado's uit Europa. Later bleek dat het niet om de dodelijke variant van de bacterie ging. (Belga)