De beslissing van de strafrechtbank in Caïro moet wel nog beoordeeld worden door de grootmoefti, de hoogste islamtische gerechtelijke macht in het land. Zijn advies is verplicht volgens de Egyptische wet, maar is niet bindend. Op 8 september zal de rechtbank het finale verdict vellen.

Morsi was de eerste vrij verkozen president van Egypte, na de val van Hosni Moebarak in 2011. In juli 2013 schoof huidig president Abdel-Fattah al-Sissi Morsi echter alweer opzij. Sindsdien treden de autoriteiten met harde hand op tegen de Moslimbroederschap.

De beslissing van de strafrechtbank in Caïro moet wel nog beoordeeld worden door de grootmoefti, de hoogste islamtische gerechtelijke macht in het land. Zijn advies is verplicht volgens de Egyptische wet, maar is niet bindend. Op 8 september zal de rechtbank het finale verdict vellen. Morsi was de eerste vrij verkozen president van Egypte, na de val van Hosni Moebarak in 2011. In juli 2013 schoof huidig president Abdel-Fattah al-Sissi Morsi echter alweer opzij. Sindsdien treden de autoriteiten met harde hand op tegen de Moslimbroederschap.