De zes waren 'militanten' die volgens de Egyptische autoriteiten tot de gewapende vleugel van de Moslimbroederschap behoorden. Ze werden gedood tijdens een vuurgevecht in een flatgebouw in de omgeving van Alexandrië.

De aanslag zaterdag - via een bom onder een geparkeerde auto - kwam twee dagen voor de Egyptische verkiezingen, die president Abdel-Fattah al-Sissi zo goed als zeker zal winnen. Twee agenten stierven, maar de hoge officier die wellicht het doelwit was, majoor-generaal Mostafa al-Namr, bleef ongedeerd.

Tot nog toe heeft niemand de aanslag opgeëist. Egypte kampt met een golf van dodelijke aanslagen sinds het leger in 2013 de democratisch verkozen maar islamistische president Mohammad Morsi afzette. De terreurmilitie Islamitische Staat (IS) heeft de meeste van de aanslagen opgeëist.

De zes waren 'militanten' die volgens de Egyptische autoriteiten tot de gewapende vleugel van de Moslimbroederschap behoorden. Ze werden gedood tijdens een vuurgevecht in een flatgebouw in de omgeving van Alexandrië.De aanslag zaterdag - via een bom onder een geparkeerde auto - kwam twee dagen voor de Egyptische verkiezingen, die president Abdel-Fattah al-Sissi zo goed als zeker zal winnen. Twee agenten stierven, maar de hoge officier die wellicht het doelwit was, majoor-generaal Mostafa al-Namr, bleef ongedeerd. Tot nog toe heeft niemand de aanslag opgeëist. Egypte kampt met een golf van dodelijke aanslagen sinds het leger in 2013 de democratisch verkozen maar islamistische president Mohammad Morsi afzette. De terreurmilitie Islamitische Staat (IS) heeft de meeste van de aanslagen opgeëist.