Er komt een "nieuwe kalender" voor de parlementsverkiezingen in Egypte. Dat heeft de kiescommissie aangekondigd. Het Grondwettelijk Hof in Egypte verklaarde eerder op de dag de kieswet die de parlementsverkiezingen moest regelen, ongrondwettelijk.

De stembusgang wordt dus uitgesteld. Volgens de kiescommissie zullen de bepalingen in de kieswet die ongrondwettelijk zijn geacht, worden herzien.

Het vorige parlement werd in 2012 ontbonden. In de zomer van 2013 werd president Mohammed Morsi door het leger afgezet en in 2014 werd Abdel Fattah al-Sisi tot president verkozen. De verkiezing van het nieuwe parlement vormt de laatste stap in het democratiseringsproces.(Belga/WB)

Er komt een "nieuwe kalender" voor de parlementsverkiezingen in Egypte. Dat heeft de kiescommissie aangekondigd. Het Grondwettelijk Hof in Egypte verklaarde eerder op de dag de kieswet die de parlementsverkiezingen moest regelen, ongrondwettelijk.De stembusgang wordt dus uitgesteld. Volgens de kiescommissie zullen de bepalingen in de kieswet die ongrondwettelijk zijn geacht, worden herzien.Het vorige parlement werd in 2012 ontbonden. In de zomer van 2013 werd president Mohammed Morsi door het leger afgezet en in 2014 werd Abdel Fattah al-Sisi tot president verkozen. De verkiezing van het nieuwe parlement vormt de laatste stap in het democratiseringsproces.(Belga/WB)