Het Egyptische leger heeft opnieuw beloofd dat het op 30 juni de macht zal overdragen aan het nieuwe staatshoofd. De Moslimbroederschap heeft haar kandidaat Mohammed Morsi al uitgeroepen tot winnaar van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, die zaterdag en zondag gehouden werd.

Tijdens een persconferentie zei majoor-generaal Mohammed al-Assar dat de Opperste Raad van de Strijdkrachten "op 30 juni" de macht zal overdragen aan de nieuwe president. Dat zal gebeuren "in een grote ceremonie waarvan de hele wereld getuige zal zijn".

Tijdens de persconferentie zei al-Assar dat Egypte een modern democratisch land is dat de democratische waarden hoog houdt. Hij bevestigde ook dat een nieuwe president over voldoende presidentiële macht zal beschikken, zelfs al heeft hij weinig manoeuvreerruimte, rekening houdend met het feit dat het leger de bevoegdheden van het ontbonden parlement naar zich heeft toegetrokken. (Belga/SD)

Het Egyptische leger heeft opnieuw beloofd dat het op 30 juni de macht zal overdragen aan het nieuwe staatshoofd. De Moslimbroederschap heeft haar kandidaat Mohammed Morsi al uitgeroepen tot winnaar van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, die zaterdag en zondag gehouden werd. Tijdens een persconferentie zei majoor-generaal Mohammed al-Assar dat de Opperste Raad van de Strijdkrachten "op 30 juni" de macht zal overdragen aan de nieuwe president. Dat zal gebeuren "in een grote ceremonie waarvan de hele wereld getuige zal zijn". Tijdens de persconferentie zei al-Assar dat Egypte een modern democratisch land is dat de democratische waarden hoog houdt. Hij bevestigde ook dat een nieuwe president over voldoende presidentiële macht zal beschikken, zelfs al heeft hij weinig manoeuvreerruimte, rekening houdend met het feit dat het leger de bevoegdheden van het ontbonden parlement naar zich heeft toegetrokken. (Belga/SD)