Het reisadvies voor Egypte is aangepast aan de recentste gebeurtenissen. Vakantiegangers wordt aangeraden uiterst waakzaam te zijn, vooral in de grote steden. Ze worden aangespoord zich afzijdig te houden van betogingen en samenscholingen. Reizigers krijgen ook de raad zich met gids in een georganiseerde groep te verplaatsen en bij reisagenten informatie in te winnen.

"Het leger heeft zijn oproep herhaald om eisen van de bevolking in te willigen", zei minister van Defensie Abdel-Fattah al-Sissi. Alle
partijen krijgen 48 uur de tijd, "als laatste kans om hun verantwoordelijkheid te nemen ten opzichte van de historische omstandigheden die het land nu doormaakt".

"Indien in de gespecifieerde periode aan de eisen van het volk niet is voldaan, zal het leger - op basis van zijn nationale en historische verantwoordelijkheid - een plan voor de toekomst en een serie maatregelen aankondigen".

Het aantal doden na het massaprotest van zondag tegen de Egyptische president Mohammed Morsi is volgens het ministerie van Gezondheid opgelopen tot zestien. Er vielen 781 gewonden.

De helft van de doden viel tijdens rellen en schietpartijen voor het hoofdkwartier van de Moslimbroederschap in Cairo. Drie doden vielen in Assioet, in Opper-Egypte.

Vier Egyptische ministers nemen ontslag

Ondertussen hebben vier Egyptische ministers hun ontslag aangeboden. Het gaat om de ministers van Toerisme, Leefmilieu, Communicatie en Juridische/Parlementaire zaken die samen met premier Hisham Qandil een ontslagbrief hebben geschreven.

Toerismeminister Hisham Zaazou had al vorige maand willen ontslag nemen in verband met de benoeming van een gouverneur van de zeer toeristische regio Luxor. De post ging naar Adel al-Khayyat, lid van een islamistische partij die banden heeft met een radicale groepering die in 1997 de verantwoordelijkheid heeft opgeëist voor een aanval nabij de gelijknamige stad die aan 58 buitenlandse toeristen het leven heeft gekost.

Morsi heeft Khayat op 16 juni benoemd, samen met zestien andere gouverneurs onder wie zeven van zijn Moslimbroederschap. Nadat de gecontesteerde gouverneur was opgestapt, kwam Zaazou op zijn beslissing om ontslag te nemen terug. (Belga/TE)

"Het leger heeft zijn oproep herhaald om eisen van de bevolking in te willigen", zei minister van Defensie Abdel-Fattah al-Sissi. Alle partijen krijgen 48 uur de tijd, "als laatste kans om hun verantwoordelijkheid te nemen ten opzichte van de historische omstandigheden die het land nu doormaakt". "Indien in de gespecifieerde periode aan de eisen van het volk niet is voldaan, zal het leger - op basis van zijn nationale en historische verantwoordelijkheid - een plan voor de toekomst en een serie maatregelen aankondigen". Het aantal doden na het massaprotest van zondag tegen de Egyptische president Mohammed Morsi is volgens het ministerie van Gezondheid opgelopen tot zestien. Er vielen 781 gewonden. De helft van de doden viel tijdens rellen en schietpartijen voor het hoofdkwartier van de Moslimbroederschap in Cairo. Drie doden vielen in Assioet, in Opper-Egypte. Vier Egyptische ministers nemen ontslag Ondertussen hebben vier Egyptische ministers hun ontslag aangeboden. Het gaat om de ministers van Toerisme, Leefmilieu, Communicatie en Juridische/Parlementaire zaken die samen met premier Hisham Qandil een ontslagbrief hebben geschreven. Toerismeminister Hisham Zaazou had al vorige maand willen ontslag nemen in verband met de benoeming van een gouverneur van de zeer toeristische regio Luxor. De post ging naar Adel al-Khayyat, lid van een islamistische partij die banden heeft met een radicale groepering die in 1997 de verantwoordelijkheid heeft opgeëist voor een aanval nabij de gelijknamige stad die aan 58 buitenlandse toeristen het leven heeft gekost. Morsi heeft Khayat op 16 juni benoemd, samen met zestien andere gouverneurs onder wie zeven van zijn Moslimbroederschap. Nadat de gecontesteerde gouverneur was opgestapt, kwam Zaazou op zijn beslissing om ontslag te nemen terug. (Belga/TE)