Morsi besliste zondag om veldmaarschalk Hussein Tantawi op pensioen te sturen, die minister van Defensie was, en stafchef Sami Anan.

Geen machtsambitie

"De strijdkrachten hebben nooit problemen veroorzaakt in het land", zegt de Hoge Raad van de Strijdkrachten. "De Raad deed zijn plicht en leidde Egypte naar een veilige haven", zegt de legerleiding. "Ze bewees dat ze geen machtsambitie had. Door de jongste vervangingen krijgt een nieuwe generatie verantwoordelijkheid."

Tantawi leidde de militaire raad die Egypte regeerde nadat ex-president Hosni Moebarak in februari 2011 van de macht werd verdreven. Morsi trad in juni in functie.

Grondwet

Morsi annuleerde ook de grondwetswijziging die de militairen half juni hadden uitgevaardigd. Daarmee kregen de generaals meer macht, ten koste van de president. (Belga/TV)

Morsi besliste zondag om veldmaarschalk Hussein Tantawi op pensioen te sturen, die minister van Defensie was, en stafchef Sami Anan. Geen machtsambitie "De strijdkrachten hebben nooit problemen veroorzaakt in het land", zegt de Hoge Raad van de Strijdkrachten. "De Raad deed zijn plicht en leidde Egypte naar een veilige haven", zegt de legerleiding. "Ze bewees dat ze geen machtsambitie had. Door de jongste vervangingen krijgt een nieuwe generatie verantwoordelijkheid." Tantawi leidde de militaire raad die Egypte regeerde nadat ex-president Hosni Moebarak in februari 2011 van de macht werd verdreven. Morsi trad in juni in functie.Grondwet Morsi annuleerde ook de grondwetswijziging die de militairen half juni hadden uitgevaardigd. Daarmee kregen de generaals meer macht, ten koste van de president. (Belga/TV)