Het Tahrirplein was de voorbije dagen het toneel van gewelddadige confrontaties tussen ordetroepen en betogers. Volgens staatsmedia heeft de militaire Hoge Raad donderdag ex-premier Kamal al-Ganzouri belast met de vorming van een overgangsregering, maar officiële bevestiging daarvan is er nog niet.

Ganzouri niet populair

Veel betogers willen ook niet weten van de 78-jarige Ganzouri. Hij zou niet representatief zijn voor de Egyptische jeugd, die aan de basis lag van de revolutie eerder dit jaar die leidde tot het aftreden van president Hosni Moebarak. Dat hij diende onder Moebarak, wordt hem ook niet in dank afgenomen.

Het vorige kabinet onder leiding van Essam Sharaf trad eerder deze week af te midden van gewelddadige protesten waarin werd opgeroepen om de macht dadelijk over te dragen aan een burgerregering. Bij de onlusten vielen de voorbije week zeker 41 doden.

Maandag beginnen er parlementsverkiezingen in Egypte, de eerste sinds de val van Moebarak in februari. In juni 2012 zijn er in principe presidentsverkiezingen. (Belga/RDM)

Het Tahrirplein was de voorbije dagen het toneel van gewelddadige confrontaties tussen ordetroepen en betogers. Volgens staatsmedia heeft de militaire Hoge Raad donderdag ex-premier Kamal al-Ganzouri belast met de vorming van een overgangsregering, maar officiële bevestiging daarvan is er nog niet. Ganzouri niet populairVeel betogers willen ook niet weten van de 78-jarige Ganzouri. Hij zou niet representatief zijn voor de Egyptische jeugd, die aan de basis lag van de revolutie eerder dit jaar die leidde tot het aftreden van president Hosni Moebarak. Dat hij diende onder Moebarak, wordt hem ook niet in dank afgenomen. Het vorige kabinet onder leiding van Essam Sharaf trad eerder deze week af te midden van gewelddadige protesten waarin werd opgeroepen om de macht dadelijk over te dragen aan een burgerregering. Bij de onlusten vielen de voorbije week zeker 41 doden. Maandag beginnen er parlementsverkiezingen in Egypte, de eerste sinds de val van Moebarak in februari. In juni 2012 zijn er in principe presidentsverkiezingen. (Belga/RDM)