Het geweld had plaats op het Tahrirplein, waar demonstranten anderhalf jaar geleden het aftreden afdwongen van toenmalig president Hosni Moebarak.

Op de vuist

Islamisten en tegenstanders gingen met elkaar op de vuist en gooiden met stenen, flessen en brandbommen. Beide groepen zijn het niet eens over welke richting het uit moet met het nieuwe Egypte.

Tegenstanders van Morsi zeggen dat de president alle macht naar de Moslimbroederschap heeft toegetrokken. De beloofde democratisering en economische hervormingen zijn uitgebleven, klagen zij.

Vrijspraak

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn 110 demonstranten gewond geraakt.

De duizenden mensen die zich op het plein hadden verzameld, zijn ook woedend over de vrijspraak van enkele ambtenaren uit het vorige regime. Zij stonden terecht voor het uiteenslaan van de opstand tegen het regime van Moebarak. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Het geweld had plaats op het Tahrirplein, waar demonstranten anderhalf jaar geleden het aftreden afdwongen van toenmalig president Hosni Moebarak. Op de vuist Islamisten en tegenstanders gingen met elkaar op de vuist en gooiden met stenen, flessen en brandbommen. Beide groepen zijn het niet eens over welke richting het uit moet met het nieuwe Egypte. Tegenstanders van Morsi zeggen dat de president alle macht naar de Moslimbroederschap heeft toegetrokken. De beloofde democratisering en economische hervormingen zijn uitgebleven, klagen zij. Vrijspraak Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn 110 demonstranten gewond geraakt. De duizenden mensen die zich op het plein hadden verzameld, zijn ook woedend over de vrijspraak van enkele ambtenaren uit het vorige regime. Zij stonden terecht voor het uiteenslaan van de opstand tegen het regime van Moebarak. (Elsevier/Shari Deira/TV)