Dat melden lokale media. Het dodentol is volgens de Egyptische autoriteiten intussen opgelopen tot 638. Op de private tv-zender CBC was donderdagavond te zien hoe ingepakte lichamen in ambulances geladen werden, onder toeziend oog van de oproerpolitie.

"De politie heeft de Iman moskee in Makram Obeid omsingeld, die vol ligt met lichamen van de martelaren en hun families", luidt het ook op de website van de moslimbroeders.

Veiligheidsraad

In New York is intussen de inderhaast samengeroepen sessie van de VN-Veiligheidsraad van start gegaan. De vijftien leden beraden zich achter gesloten deuren over de situatie. De zitting kwam er op vraag van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Australië, na de zware bloedvergieten woensdag.

Volgens diplomaten volgt er na afloop geen formele verklaring. Bedoeling zou zijn "tot een gezamenlijke aanpak te komen om een deëscalatie te bespoedigen". De vijftien leden zullen er ook een laatste stand van zaken krijgen.

Zo snel mogelijk vertrekken

De VS heeft zijn onderdanen intussen opgedragen Egypte zo snel mogelijk te verlaten. Canada heeft zijn ambassade in Cairo gesloten, Turkije riep zijn ambassadeur terug voor overleg. (Belga/TV)

Dat melden lokale media. Het dodentol is volgens de Egyptische autoriteiten intussen opgelopen tot 638. Op de private tv-zender CBC was donderdagavond te zien hoe ingepakte lichamen in ambulances geladen werden, onder toeziend oog van de oproerpolitie. "De politie heeft de Iman moskee in Makram Obeid omsingeld, die vol ligt met lichamen van de martelaren en hun families", luidt het ook op de website van de moslimbroeders.Veiligheidsraad In New York is intussen de inderhaast samengeroepen sessie van de VN-Veiligheidsraad van start gegaan. De vijftien leden beraden zich achter gesloten deuren over de situatie. De zitting kwam er op vraag van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Australië, na de zware bloedvergieten woensdag. Volgens diplomaten volgt er na afloop geen formele verklaring. Bedoeling zou zijn "tot een gezamenlijke aanpak te komen om een deëscalatie te bespoedigen". De vijftien leden zullen er ook een laatste stand van zaken krijgen.Zo snel mogelijk vertrekken De VS heeft zijn onderdanen intussen opgedragen Egypte zo snel mogelijk te verlaten. Canada heeft zijn ambassade in Cairo gesloten, Turkije riep zijn ambassadeur terug voor overleg. (Belga/TV)