Egypte maakt zich opnieuw op voor een dag vol betogingen waarbij de manifestanten een einde eisen van het militaire bestuur. De betogers zijn voorstander van de vorming van een regering van "nationale eenheid".

Maandag vinden er in het land de eerste parlementsverkiezingen plaats sinds de val van het regime van Hosni Mubarak.

De Coalitie van de Jongeren van de Revolutie, opgericht tijdens de opstand van januari/februari, riep via Facebook op tot betogingen in heel het land, waaronder op het Tahrirplein in de hoofdstad Caïro.

ElBaradei onderhandelt met leger

Temidden van alle manifestaties vinden er onderhandelingen plaats tussen het leger, dat aan de macht is sinds de val van Mubarak, en invloedrijke politici in een poging om een oplossing te vinden voor de huidige crisis. Onder hen bevindt zich Mohamed ElBaradei, voormalig hoofd van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA), die verklaarde bereid te zijn om een regering van "nationale eenheid" te leiden, en zo zijn ambities om president te worden opgeeft. (Belga/SD)

Egypte maakt zich opnieuw op voor een dag vol betogingen waarbij de manifestanten een einde eisen van het militaire bestuur. De betogers zijn voorstander van de vorming van een regering van "nationale eenheid". Maandag vinden er in het land de eerste parlementsverkiezingen plaats sinds de val van het regime van Hosni Mubarak. De Coalitie van de Jongeren van de Revolutie, opgericht tijdens de opstand van januari/februari, riep via Facebook op tot betogingen in heel het land, waaronder op het Tahrirplein in de hoofdstad Caïro. ElBaradei onderhandelt met legerTemidden van alle manifestaties vinden er onderhandelingen plaats tussen het leger, dat aan de macht is sinds de val van Mubarak, en invloedrijke politici in een poging om een oplossing te vinden voor de huidige crisis. Onder hen bevindt zich Mohamed ElBaradei, voormalig hoofd van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA), die verklaarde bereid te zijn om een regering van "nationale eenheid" te leiden, en zo zijn ambities om president te worden opgeeft. (Belga/SD)