Adli Mansour heeft een verklaring gepubliceerd over de invoering van een nieuwe grondwet en de organisatie van parlementsverkiezingen. De bedoeling is om de verkiezingen nog binnen de zes maanden te laten plaatsvinden.

Volgens de verklaring moet er binnen de vijftien dagen een commissie van experts starten met het aanpassen van de grondwet. De vorige grondwet, die nog maar dateert van 2012, werd afgelopen week opgeheven.

Binnen 4,5 maanden moet er dan dan een referendum over de nieuwe grondwet plaatsvinden, één à twee maanden daarna moeten dan de parlementsverkiezingen worden gehouden. De presidentsverkiezingen zullen worden uitgeroepen na de eerste bijeenkomst van het parlement. (Belga/TV)

Adli Mansour heeft een verklaring gepubliceerd over de invoering van een nieuwe grondwet en de organisatie van parlementsverkiezingen. De bedoeling is om de verkiezingen nog binnen de zes maanden te laten plaatsvinden. Volgens de verklaring moet er binnen de vijftien dagen een commissie van experts starten met het aanpassen van de grondwet. De vorige grondwet, die nog maar dateert van 2012, werd afgelopen week opgeheven. Binnen 4,5 maanden moet er dan dan een referendum over de nieuwe grondwet plaatsvinden, één à twee maanden daarna moeten dan de parlementsverkiezingen worden gehouden. De presidentsverkiezingen zullen worden uitgeroepen na de eerste bijeenkomst van het parlement. (Belga/TV)