De Airbus maakte tussen 18 en 19 mei zes rotaties tussen Asmara (Eritrea), Caïro (Egypte), Tunis (Tunesië) en Parijs. Het Acars-systeem dat in real-time de onderhoudstoestand van het vliegtuig volgt, meldde drie keer een incident, zo verluidde in de Franse media.

Volgens France 3 diende het toestel rechtsomkeer te maken en een noodlanding te maken. Telkens vond er een verificatie op de grond plaats, die negatief bleek.

Het vliegtuig kon dus weer opstijgen en zijn weg voortzetten boven de Middellandse Zee, meldde de omroep. De krant Le Parisien schreef dat er incidenten opdoken, telkens de Airbus opsteeg in Asmara, Tunis, en Cairo. Woensdag is één van de zwarte dozen gelokaliseerd. i(Belga/NSK)

De Airbus maakte tussen 18 en 19 mei zes rotaties tussen Asmara (Eritrea), Caïro (Egypte), Tunis (Tunesië) en Parijs. Het Acars-systeem dat in real-time de onderhoudstoestand van het vliegtuig volgt, meldde drie keer een incident, zo verluidde in de Franse media.Volgens France 3 diende het toestel rechtsomkeer te maken en een noodlanding te maken. Telkens vond er een verificatie op de grond plaats, die negatief bleek.Het vliegtuig kon dus weer opstijgen en zijn weg voortzetten boven de Middellandse Zee, meldde de omroep. De krant Le Parisien schreef dat er incidenten opdoken, telkens de Airbus opsteeg in Asmara, Tunis, en Cairo. Woensdag is één van de zwarte dozen gelokaliseerd. i(Belga/NSK)