De Airbus A320 stortte neer tussen Kreta en de noordelijke kust van Egypte, nadat het toestel van de radar verdween. Aan boord zaten 66 mensen, onder hen 40 Egyptenaren, 15 Fransen en ook een Belg.

"Een schip van het Franse bedrijf Deep Ocean Search (DOS) dat deelnam aan de zoekacties, lokaliseerde verschillende belangrijke plaatsen waar zich brokstukken bevinden van de cockpit", zo kondigt de Egyptische onderzoekscommissie nu aan in een mededeling. "Het onderzoeksteam en de onderzoekers aanwezig aan boord van het schip gaan in kaart brengen waar de brokstukken liggen".

Rook in de cockpit

De onderzoekscommissie waarschuwde maandag nog dat de twee zwarte dozen op 24 juni zouden stoppen met signalen uitzenden. Op 1 juni ontving een schip van de Franse marine een signaal van een van de zwarte dozen.

Egypte dacht aanvankelijk aan een aanslag, maar intussen wordt meer gedacht aan een technisch falen. Twee minuten voor de Airbus A320 neerstortte zond het automatische signalen uit over rook in de cockpit en een computerdefect.

(Belga/RR)

De Airbus A320 stortte neer tussen Kreta en de noordelijke kust van Egypte, nadat het toestel van de radar verdween. Aan boord zaten 66 mensen, onder hen 40 Egyptenaren, 15 Fransen en ook een Belg. "Een schip van het Franse bedrijf Deep Ocean Search (DOS) dat deelnam aan de zoekacties, lokaliseerde verschillende belangrijke plaatsen waar zich brokstukken bevinden van de cockpit", zo kondigt de Egyptische onderzoekscommissie nu aan in een mededeling. "Het onderzoeksteam en de onderzoekers aanwezig aan boord van het schip gaan in kaart brengen waar de brokstukken liggen". De onderzoekscommissie waarschuwde maandag nog dat de twee zwarte dozen op 24 juni zouden stoppen met signalen uitzenden. Op 1 juni ontving een schip van de Franse marine een signaal van een van de zwarte dozen. Egypte dacht aanvankelijk aan een aanslag, maar intussen wordt meer gedacht aan een technisch falen. Twee minuten voor de Airbus A320 neerstortte zond het automatische signalen uit over rook in de cockpit en een computerdefect.(Belga/RR)