De eerste 23 van de 40 onderzochte stalen van groentescheuten afkomstig van een intussen gesloten biotuinbedrijf in het Duitse Bienenbüttel zijn vrij van de EHEC-bacterie. Het bedrijf werd ervan verdacht de bron van de EHEC-epidemie te zijn.

Dat meldt het ministerie van Landbouw en Consumentenzaken van de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Het deelstaatministerie had zondag gezegd dat groentescheuten van het bedrijf in Bienenbüttel, in het district Uezel mogelijk de of een van de oorzaken van de zware EHEC-epidemie in Noord-Duitsland zijn. Er werden in totaal 40 stalen genomen uit onder andere het water, de werktafels en de verluchtingsinstallatie van het ondertussen gesloten bedrijf.

Besmet

Intussen zijn ook de eerste gevallen van besmetting met de EHEC-bacterie in Luxemburg en Polen geregistreerd. Het slachtoffer in Luxemburg is een 50-jarige vrouw die met vakantie in Duitsland is geweest. Ze verkeert niet in levensgevaar en herstelt naar verluidt goed. In Polen gaat het om een 29-jarige vrouw die in Duitsland verbleef. Ze zou nierschade hebben opgelopen.

De EHEC-bacterie heeft in Europa al aan 22 mensen het leven gekost, van wie 21 in Duitsland. (Belga/KVDA)

De eerste 23 van de 40 onderzochte stalen van groentescheuten afkomstig van een intussen gesloten biotuinbedrijf in het Duitse Bienenbüttel zijn vrij van de EHEC-bacterie. Het bedrijf werd ervan verdacht de bron van de EHEC-epidemie te zijn. Dat meldt het ministerie van Landbouw en Consumentenzaken van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Het deelstaatministerie had zondag gezegd dat groentescheuten van het bedrijf in Bienenbüttel, in het district Uezel mogelijk de of een van de oorzaken van de zware EHEC-epidemie in Noord-Duitsland zijn. Er werden in totaal 40 stalen genomen uit onder andere het water, de werktafels en de verluchtingsinstallatie van het ondertussen gesloten bedrijf.Besmet Intussen zijn ook de eerste gevallen van besmetting met de EHEC-bacterie in Luxemburg en Polen geregistreerd. Het slachtoffer in Luxemburg is een 50-jarige vrouw die met vakantie in Duitsland is geweest. Ze verkeert niet in levensgevaar en herstelt naar verluidt goed. In Polen gaat het om een 29-jarige vrouw die in Duitsland verbleef. Ze zou nierschade hebben opgelopen. De EHEC-bacterie heeft in Europa al aan 22 mensen het leven gekost, van wie 21 in Duitsland. (Belga/KVDA)