De school zou in Manchester komen en 60 plaatsen hebben, waarvan 40 voor voltijdse leerlingen en 20 voor leerlingen die deeltijds naar een gewone school willen gaan.

"Ondanks de wetten die holebi's tegen homofobe pesterijen moeten beschermen, zijn pesterijen vooral op school nog altijd schering en inslag", zei Amelia Lee, directeur bij de holebi-organisatie LGBT North West, aan de Britse krant the Guardian.

"Jonge mensen voelen zich daardoor geïsoleerd en uitgesloten, wat vaak leidt tot spijbelen en in het ergste geval tot zelfmoord." Het is volgens haar niet de bedoeling een "veilige haven ver van de echte wereld" te maken. De school wil als een normale onderwijsinstelling werken, maar ook de nadruk leggen op persoonlijke vaardigheden en aan zelfvertrouwen werken.

Ze zou deel uitmaken van het Manchester's Joyce Layland LGBT Centre, dat ondersteuning geeft aan de holebigemeenschap van de stad. (Belga/TE)

De school zou in Manchester komen en 60 plaatsen hebben, waarvan 40 voor voltijdse leerlingen en 20 voor leerlingen die deeltijds naar een gewone school willen gaan."Ondanks de wetten die holebi's tegen homofobe pesterijen moeten beschermen, zijn pesterijen vooral op school nog altijd schering en inslag", zei Amelia Lee, directeur bij de holebi-organisatie LGBT North West, aan de Britse krant the Guardian. "Jonge mensen voelen zich daardoor geïsoleerd en uitgesloten, wat vaak leidt tot spijbelen en in het ergste geval tot zelfmoord." Het is volgens haar niet de bedoeling een "veilige haven ver van de echte wereld" te maken. De school wil als een normale onderwijsinstelling werken, maar ook de nadruk leggen op persoonlijke vaardigheden en aan zelfvertrouwen werken. Ze zou deel uitmaken van het Manchester's Joyce Layland LGBT Centre, dat ondersteuning geeft aan de holebigemeenschap van de stad. (Belga/TE)