Volgens de politie braken de rellen uit na de dood van een Indiër, die door een privébus omver werd gereden in de wijk Little India. In die wijk komen op zondag duizenden bouwvakkers van het Indiase subcontinent samen om er te genieten van hun rustdag. Circa 400 personen vielen de bus en verschillende politievoertuigen aan.

Bij de rellen raakten 18 mensen, de meesten agenten, gewond en brandden verschillende (politie-)auto's uit. De politie heeft 27 arbeiders uit Zuid-Azië opgepakt. 'Dit geweld is onaanvaardbaar,' zegt commissaris Joo Hee. 'Dit is niet de Singapore-manier.'

Reuters
© Reuters
Reuters
© Reuters

Uitzonderlijk

De beelden van de rellen, volgens de media de eerste sinds de rassenrellen in 1969, shockeren de bevolking van Singapore, een welvarende stadstaat zonder veel problemen waar de autoriteiten absolute orde laten heersen.

Het geweld toont echter de verborgen zijde van het rijke financiële centrum, dat voor zijn succes voor een groot deel afhankelijk is van buitenlandse arbeiders, vooral Indiërs, in de bouw- en andere sectoren. Zij voelen zich vaak gemarginaliseerd.

Singapore op Google Maps:

Volgens de politie braken de rellen uit na de dood van een Indiër, die door een privébus omver werd gereden in de wijk Little India. In die wijk komen op zondag duizenden bouwvakkers van het Indiase subcontinent samen om er te genieten van hun rustdag. Circa 400 personen vielen de bus en verschillende politievoertuigen aan.Bij de rellen raakten 18 mensen, de meesten agenten, gewond en brandden verschillende (politie-)auto's uit. De politie heeft 27 arbeiders uit Zuid-Azië opgepakt. 'Dit geweld is onaanvaardbaar,' zegt commissaris Joo Hee. 'Dit is niet de Singapore-manier.'UitzonderlijkDe beelden van de rellen, volgens de media de eerste sinds de rassenrellen in 1969, shockeren de bevolking van Singapore, een welvarende stadstaat zonder veel problemen waar de autoriteiten absolute orde laten heersen. Het geweld toont echter de verborgen zijde van het rijke financiële centrum, dat voor zijn succes voor een groot deel afhankelijk is van buitenlandse arbeiders, vooral Indiërs, in de bouw- en andere sectoren. Zij voelen zich vaak gemarginaliseerd.Singapore op Google Maps: