Honderden arbeiders die aan de bouw meegewerkt hebben, keken toe terwijl de laatste stalen balk met de Amerikaanse vlag er omheen gedrapeerd naar de top van het gebouw gehesen werd. Daarmee is de eerste wolkenkrabber klaar op de site waar op 11 september 2001 een terreuraanslag de Twin Towers van het vroeger WTC in puin legde.

Freedom Tower
Het gebouw telt 72 verdiepingen en is 293 meter hoog. De bouw startte in 2008. De toren gaat volgend jaar open. Hij maakt deel uit van de vernieuwde WTC-site die uiterlijk begin 2014 klaar moet zijn en onder andere een 9/1-monumnet en -museum omvat.

De hoogste toren, WTC1 (voorheen bekend alsde Freedom Tower) wordt 541 meter hoog. (Belga/TV)

Honderden arbeiders die aan de bouw meegewerkt hebben, keken toe terwijl de laatste stalen balk met de Amerikaanse vlag er omheen gedrapeerd naar de top van het gebouw gehesen werd. Daarmee is de eerste wolkenkrabber klaar op de site waar op 11 september 2001 een terreuraanslag de Twin Towers van het vroeger WTC in puin legde.Freedom Tower Het gebouw telt 72 verdiepingen en is 293 meter hoog. De bouw startte in 2008. De toren gaat volgend jaar open. Hij maakt deel uit van de vernieuwde WTC-site die uiterlijk begin 2014 klaar moet zijn en onder andere een 9/1-monumnet en -museum omvat. De hoogste toren, WTC1 (voorheen bekend alsde Freedom Tower) wordt 541 meter hoog. (Belga/TV)