De 33 bevrijde mijnwerkers in Chili stellen het verbazend goed. Drie van hen hebben donderdag al het ziekenhuis verlaten.

Vrijdag krijgt waarschijnlijk een tweede, grotere groep kompels de toestemming krijgen om naar huis terug te keren.

De drie mannen - Carlos Mamani, Juan Illanes en Edison Pena - lachten en zwaaiden, maar legden geen enkele verklaring af aande honderden journalisten aan de ingangen van het ziekenhuis.

Behandeling

De mijnwerkers moesten aanvankelijk twee dagen in het ziekenhuis blijven, maar hun gezondheidstoestand is volgens het medische team verrassend goed.

Enkel Mario Gomez (63), de oudste van de 33 kompels, vertoont een ernstig gezondheidsprobleem. Hij wordt behandeld voor longproblemen.

Andere kompels worden behandeld voor onder andere tand-, oog- en longproblemen, huidaandoeningen, een hoge bloeddruk en een verhoogde temperatuur.

De kompels zijn aan een hoog stressniveau blootgesteld, maar ze hebben die belasting volgens de eerste onderzoeken goed kunnen incasseren.

De 33 bevrijde mijnwerkers in Chili stellen het verbazend goed. Drie van hen hebben donderdag al het ziekenhuis verlaten. Vrijdag krijgt waarschijnlijk een tweede, grotere groep kompels de toestemming krijgen om naar huis terug te keren. De drie mannen - Carlos Mamani, Juan Illanes en Edison Pena - lachten en zwaaiden, maar legden geen enkele verklaring af aande honderden journalisten aan de ingangen van het ziekenhuis. Behandeling De mijnwerkers moesten aanvankelijk twee dagen in het ziekenhuis blijven, maar hun gezondheidstoestand is volgens het medische team verrassend goed. Enkel Mario Gomez (63), de oudste van de 33 kompels, vertoont een ernstig gezondheidsprobleem. Hij wordt behandeld voor longproblemen. Andere kompels worden behandeld voor onder andere tand-, oog- en longproblemen, huidaandoeningen, een hoge bloeddruk en een verhoogde temperatuur. De kompels zijn aan een hoog stressniveau blootgesteld, maar ze hebben die belasting volgens de eerste onderzoeken goed kunnen incasseren.