De 24-jarige man, die niet op borgtocht vrij mocht komen, zou zich schuldig hebben gemaakt aan het aanzetten tot separatisme en terrorisme. Er is in het proces geen jury, terwijl die wordt gezien als een belangrijk onderdeel van het Hongkongse rechtssysteem. Ter vervanging zijn in de zaak drie rechters aangesteld.

De veiligheidswet verbiedt staatsondermijnende activiteiten, terrorisme, het streven naar onafhankelijkheid en buitenlandse inmenging. Sinds Peking de wet een jaar geleden invoerde, zijn belangrijke kopstukken van de prodemocratische beweging vastgezet en vrijheden beperkt. Ook beëindigde het de protestgolf die in het voorjaar van 2019 van de grond kwam. Die was gericht tegen de autoriteiten en voor meer democratie.

De 24-jarige man, die niet op borgtocht vrij mocht komen, zou zich schuldig hebben gemaakt aan het aanzetten tot separatisme en terrorisme. Er is in het proces geen jury, terwijl die wordt gezien als een belangrijk onderdeel van het Hongkongse rechtssysteem. Ter vervanging zijn in de zaak drie rechters aangesteld. De veiligheidswet verbiedt staatsondermijnende activiteiten, terrorisme, het streven naar onafhankelijkheid en buitenlandse inmenging. Sinds Peking de wet een jaar geleden invoerde, zijn belangrijke kopstukken van de prodemocratische beweging vastgezet en vrijheden beperkt. Ook beëindigde het de protestgolf die in het voorjaar van 2019 van de grond kwam. Die was gericht tegen de autoriteiten en voor meer democratie.