Twee dames van 53 en 54 mochten na het in werking treden van de nieuwe wet de spits afbijten en hebben elkaar om middernacht de eeuwige trouw gezworen aan de Niagara-watervallen. Dat berichtte de New York Times.

Zondag wordt naar verwachting een dag vol huwelijken van homo- en lesbische stellen. Alleen al in de stad New York staan er zo'n 800 geprogrammeerd.

Juridische strijd

New York is de zesde en grootste Amerikaanse staat waar homohuwelijken nu worden erkend. De andere staten zijn Vermont, Connecticut, Iowa, Massachusetts en New Hampshire. Ook in het district Columbia kunnen homo's officieel in het huwelijk treden. In Californië wordt er nog steeds een heftige juridische strijd rond gevoerd.

Culturele oorlog

Het homohuwelijk keert telkens terug in de culturele oorlogen die de conservatieven en de liberalen in de Verenigde Staten uitvechten. Het is vaak ook een verkiezingsthema.

Texas, Florida en andere staten uit het zuiden en de Midwest hebben het homohuwelijk specifiek verboden. (Belga/SD)

Twee dames van 53 en 54 mochten na het in werking treden van de nieuwe wet de spits afbijten en hebben elkaar om middernacht de eeuwige trouw gezworen aan de Niagara-watervallen. Dat berichtte de New York Times. Zondag wordt naar verwachting een dag vol huwelijken van homo- en lesbische stellen. Alleen al in de stad New York staan er zo'n 800 geprogrammeerd. Juridische strijd New York is de zesde en grootste Amerikaanse staat waar homohuwelijken nu worden erkend. De andere staten zijn Vermont, Connecticut, Iowa, Massachusetts en New Hampshire. Ook in het district Columbia kunnen homo's officieel in het huwelijk treden. In Californië wordt er nog steeds een heftige juridische strijd rond gevoerd. Culturele oorlog Het homohuwelijk keert telkens terug in de culturele oorlogen die de conservatieven en de liberalen in de Verenigde Staten uitvechten. Het is vaak ook een verkiezingsthema. Texas, Florida en andere staten uit het zuiden en de Midwest hebben het homohuwelijk specifiek verboden. (Belga/SD)