In China is vrijdagochtend de bemande capsule Shenzhou-9 geland. Dat was te zien op live beelden van de Chinese televisie.

Succesvolle landing

De capsule met de drie opvarenden landde met een groot valscherm in Binnen-Mongolië. Met helikopters en voertuigen kwam het bergingsteam ter plaatse om de bemanning op te pikken. De staatstelevisie sprak van een succesvolle landing.

Eerste ruimtekoppling

Zondag heeft het trio, onder wie Liu Yang als eerste Chinese taikonaute, aan boord van de Shenzhou de eerste Chinese manuele ruimtekoppeling uitgevoerd. Dit gebeurde aan de Tiangong-1 waaraan een week eerder automatisch was vastgeklonken. (Belga/TV)

In China is vrijdagochtend de bemande capsule Shenzhou-9 geland. Dat was te zien op live beelden van de Chinese televisie. Succesvolle landing De capsule met de drie opvarenden landde met een groot valscherm in Binnen-Mongolië. Met helikopters en voertuigen kwam het bergingsteam ter plaatse om de bemanning op te pikken. De staatstelevisie sprak van een succesvolle landing.Eerste ruimtekoppling Zondag heeft het trio, onder wie Liu Yang als eerste Chinese taikonaute, aan boord van de Shenzhou de eerste Chinese manuele ruimtekoppeling uitgevoerd. Dit gebeurde aan de Tiangong-1 waaraan een week eerder automatisch was vastgeklonken. (Belga/TV)