De schietpartij deed zich 's namiddags plaatselijke tijd voor in de ingenieursfaculteit van de universiteit. De politie rekende de schutter in, nadat hij overmeesterd werd door personeel en studenten van de universiteit. In eerste instantie werd nog een tweede verdacht gearresteerd, maar die is ondertussen vrijgelaten.

Het dodelijke slachtoffer is een jongeman van twintig. De Amerikaanse media melden drie gewonden. Eén van hen, een twintigjarige vrouw, werd in een nabijgelegen ziekenhuis geopereerd en zou zich nog steeds in kritieke toestand bevinden. De schutter en de slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.

Peperspray

Studenten vertelden aan de media dat ze knallen hoorden, maar eerst dachten dat het om een wetenschappelijk experiment ging. "Ik dacht dat een van mijn professoren een demonstratie was aan het geven", zei studente Briana Clarke aan CNN. "Toen wandelde ik de gang in en ik zag een medestudent panisch wegrennen en roepen dat er iemand neergschoten was."

Student Blake Oliveira vertelde aan de Los Angeles Times dat hij zijn studiegenoten wilde beschermen en dus met een metalen pijp naast de deur ging staan wachten. "Het is opwindend op een heel angstaanjagende manier", zei hij.

De veiligheidsdienst van de universiteit arriveerde al na enkele minuten, gevolgd door de politie en andere hulpdiensten. De schutter werd overmeesterd toen hij zijn wapen aan het herladen was. Een personeelslid bewerkte hem eerst met peperspray. Vervolgens sprongen studenten bovenop hem.

'Epidemie van wapengeweld'

Op de campus werd een 'lockdown' ingesteld, wat wil zeggen dat niemand meer binnen mag en iedereen dekking moet zoeken in afwachting van de hulpdiensten. Die kwamen massaal opdagen, waarna de hele universitietsbuurt tot stilstand kwam.

Donderdag was de voorlaatste dag van het schooljaar voor de studenten van Seattle Pacific University. "Dit had een dag van feestelijkheden moeten worden", zei burgemeester van Seattle Ed Murray aan de pers. "Opnieuw is de epidemie van wapengeweld en verlies naar Seattle gekomen."

De schietpartij deed zich 's namiddags plaatselijke tijd voor in de ingenieursfaculteit van de universiteit. De politie rekende de schutter in, nadat hij overmeesterd werd door personeel en studenten van de universiteit. In eerste instantie werd nog een tweede verdacht gearresteerd, maar die is ondertussen vrijgelaten.Het dodelijke slachtoffer is een jongeman van twintig. De Amerikaanse media melden drie gewonden. Eén van hen, een twintigjarige vrouw, werd in een nabijgelegen ziekenhuis geopereerd en zou zich nog steeds in kritieke toestand bevinden. De schutter en de slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.Studenten vertelden aan de media dat ze knallen hoorden, maar eerst dachten dat het om een wetenschappelijk experiment ging. "Ik dacht dat een van mijn professoren een demonstratie was aan het geven", zei studente Briana Clarke aan CNN. "Toen wandelde ik de gang in en ik zag een medestudent panisch wegrennen en roepen dat er iemand neergschoten was."Student Blake Oliveira vertelde aan de Los Angeles Times dat hij zijn studiegenoten wilde beschermen en dus met een metalen pijp naast de deur ging staan wachten. "Het is opwindend op een heel angstaanjagende manier", zei hij.De veiligheidsdienst van de universiteit arriveerde al na enkele minuten, gevolgd door de politie en andere hulpdiensten. De schutter werd overmeesterd toen hij zijn wapen aan het herladen was. Een personeelslid bewerkte hem eerst met peperspray. Vervolgens sprongen studenten bovenop hem.Op de campus werd een 'lockdown' ingesteld, wat wil zeggen dat niemand meer binnen mag en iedereen dekking moet zoeken in afwachting van de hulpdiensten. Die kwamen massaal opdagen, waarna de hele universitietsbuurt tot stilstand kwam.Donderdag was de voorlaatste dag van het schooljaar voor de studenten van Seattle Pacific University. "Dit had een dag van feestelijkheden moeten worden", zei burgemeester van Seattle Ed Murray aan de pers. "Opnieuw is de epidemie van wapengeweld en verlies naar Seattle gekomen."