De Franse president Emmanuel Macron heeft maandag Edouard Philippe tot nieuwe premier benoemd. Philippe, de burgemeester van de havenstad Le Havre, maakt deel uit van de centrumrechtse partij Les Républicains (LR).

De 46-jarige Philippe geldt als een vertrouweling van de vroegere premier Alain Juppé. Tijdens de voorverkiezingen binnen Les Républicains was Philippe nog opgetreden als diens woordvoerder. Zijn benoeming komt niet als een verrassing. Meerdere Franse media hadden Philippe als favoriet voor het premierschap naar voren geschoven.

De Franse president Emmanuel Macron heeft maandag Edouard Philippe tot nieuwe premier benoemd. Philippe, de burgemeester van de havenstad Le Havre, maakt deel uit van de centrumrechtse partij Les Républicains (LR).De 46-jarige Philippe geldt als een vertrouweling van de vroegere premier Alain Juppé. Tijdens de voorverkiezingen binnen Les Républicains was Philippe nog opgetreden als diens woordvoerder. Zijn benoeming komt niet als een verrassing. Meerdere Franse media hadden Philippe als favoriet voor het premierschap naar voren geschoven.