Die maatregel volgt op de elfde dag van gewelddadige manifestaties tegen economische hervormingen, in ruil voor een lening van 4,2 miljard dollar van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De maatregel gaat zaterdag om 15 uur lokale tijd (22 uur Belgische tijd) in voege en 'zal het werk van de openbare ordediensten tegen de ontoelaatbare golf van geweld vergemakkelijken', kondigt hij aan op Twitter.

Manifestanten in Ecuador hebben zaterdag de gebouwen van de televisiezender Teleamazonas en de krant El Mercurio aangevallen in hoofdstad Quito. Dat melden de media zelf.

Teleamazonas zette een uitzending stop tijdens de aanval en zond beelden uit van de stukgeslagen ramen, een brandend voertuig en de politie die ter plaatse was. El Comercio kondigde op Twitter aan dat 'een groep onbekenden' het hoofdkantoor van de krant heeft aangevallen.

Inheemse organisatie bereid tot gesprekken

Eerder op zaterdag maakte de belangrijkste inheemse organisatie in Ecuador bekend nu toch bereid te zijn om in te gaan op het aanbod van president Lenin Moreno om te praten. Tot nu toe wilde de Confederatie van Inheemse Volkeren van Ecuador (CONAIE) niet praten.

Ondanks de beslissing om te praten is zaterdag een overheidsgebouw in brand gestoken in Quito tijdens nieuwe protesten. De protesten, die nu al dagen aan de gang zijn, zijn onder andere een gevolg van het schrappen van veertig jaar oude subsidies op brandstof, in het kader van een akkoord tussen de regering en het IMF.

Zaterdag kwamen opnieuw duizenden mensen op straat. In het noorden van de hoofdstad werd het gebouw van de Algemene Inspectie Financien aangevallen en in de fik gestoken. Gemaskerde mannen gooiden molotovcocktails en plunderden het gebouw.

Die maatregel volgt op de elfde dag van gewelddadige manifestaties tegen economische hervormingen, in ruil voor een lening van 4,2 miljard dollar van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).De maatregel gaat zaterdag om 15 uur lokale tijd (22 uur Belgische tijd) in voege en 'zal het werk van de openbare ordediensten tegen de ontoelaatbare golf van geweld vergemakkelijken', kondigt hij aan op Twitter.Manifestanten in Ecuador hebben zaterdag de gebouwen van de televisiezender Teleamazonas en de krant El Mercurio aangevallen in hoofdstad Quito. Dat melden de media zelf.Teleamazonas zette een uitzending stop tijdens de aanval en zond beelden uit van de stukgeslagen ramen, een brandend voertuig en de politie die ter plaatse was. El Comercio kondigde op Twitter aan dat 'een groep onbekenden' het hoofdkantoor van de krant heeft aangevallen.Inheemse organisatie bereid tot gesprekkenEerder op zaterdag maakte de belangrijkste inheemse organisatie in Ecuador bekend nu toch bereid te zijn om in te gaan op het aanbod van president Lenin Moreno om te praten. Tot nu toe wilde de Confederatie van Inheemse Volkeren van Ecuador (CONAIE) niet praten. Ondanks de beslissing om te praten is zaterdag een overheidsgebouw in brand gestoken in Quito tijdens nieuwe protesten. De protesten, die nu al dagen aan de gang zijn, zijn onder andere een gevolg van het schrappen van veertig jaar oude subsidies op brandstof, in het kader van een akkoord tussen de regering en het IMF. Zaterdag kwamen opnieuw duizenden mensen op straat. In het noorden van de hoofdstad werd het gebouw van de Algemene Inspectie Financien aangevallen en in de fik gestoken. Gemaskerde mannen gooiden molotovcocktails en plunderden het gebouw.