De Nieuw-Zeelandse politie onderzoekt dreigementen om babymelkpoeder te vergiftigen met pesticiden. De zuivelsector is de belangrijkste economische sector van Nieuw-Zeeland.

Landbouw

In brieven aan onder meer zuivelreus Fonterra wordt gedreigd met het besmetten van babymelk met pesticide 1080 als de overheid tegen maart niet stopt met het gebruik van gif. Het pesticide wordt in Nieuw-Zeeland in de landbouw algemeen gebruikt, tegen onder meer ratten.

China

Volgens premier John Key is de kans dat het dreigement wordt uitgevoerd extreem laag, en werkt Nieuw-Zeeland nauw samen met handelspartners als China.

Zuivel is erg belangrijk voor de Nieuw-Zeelandse economie: het vertegenwoordigt 29 procent van de export. China is veruit de grootste klant, en is jaarlijks goed voor 10 miljard dollar aan uitvoer. (Belga/WB)

De Nieuw-Zeelandse politie onderzoekt dreigementen om babymelkpoeder te vergiftigen met pesticiden. De zuivelsector is de belangrijkste economische sector van Nieuw-Zeeland.In brieven aan onder meer zuivelreus Fonterra wordt gedreigd met het besmetten van babymelk met pesticide 1080 als de overheid tegen maart niet stopt met het gebruik van gif. Het pesticide wordt in Nieuw-Zeeland in de landbouw algemeen gebruikt, tegen onder meer ratten. Volgens premier John Key is de kans dat het dreigement wordt uitgevoerd extreem laag, en werkt Nieuw-Zeeland nauw samen met handelspartners als China. Zuivel is erg belangrijk voor de Nieuw-Zeelandse economie: het vertegenwoordigt 29 procent van de export. China is veruit de grootste klant, en is jaarlijks goed voor 10 miljard dollar aan uitvoer. (Belga/WB)