Wie de komende dagen een reis naar Noord-Korea heeft gepland, heeft pech. Het afgesloten land besliste zijn grenzen te sluiten voor alle toeristen vanwege de ebolacrisis. Op die manier hoopt de "volksdemocratie" de import van het ebolavirus te vermijden. Het besluit geldt "tot nader order".

Een economische slag voor het land lijkt het besluit niet: slechts weinig Westerlingen staan te trappelen om Pyongyang te bezoeken. Drie reisbureaus, waarvan twee in China en het in Londen gevestigde Juche Travel, hebben hun klanten al van de Noord-Koreaanse beslissing op de hoogte gebracht.

Noord-Korea is het eerste land dat tijdens de ebolacrisis alle buitenlandse toeristen weert, ongeacht nationaliteit of oorsprong. Het land herhaalt daarmee wat het in 2003 deed; toen was dat om de bevolking te behoeden voor Sars (Severe Acute Respiratory Syndrome).

Eerder kondigde Rwanda al aan om toeristen uit de Verenigde Staten en Spanje te screenen.(Belga/TE)

Wie de komende dagen een reis naar Noord-Korea heeft gepland, heeft pech. Het afgesloten land besliste zijn grenzen te sluiten voor alle toeristen vanwege de ebolacrisis. Op die manier hoopt de "volksdemocratie" de import van het ebolavirus te vermijden. Het besluit geldt "tot nader order". Een economische slag voor het land lijkt het besluit niet: slechts weinig Westerlingen staan te trappelen om Pyongyang te bezoeken. Drie reisbureaus, waarvan twee in China en het in Londen gevestigde Juche Travel, hebben hun klanten al van de Noord-Koreaanse beslissing op de hoogte gebracht. Noord-Korea is het eerste land dat tijdens de ebolacrisis alle buitenlandse toeristen weert, ongeacht nationaliteit of oorsprong. Het land herhaalt daarmee wat het in 2003 deed; toen was dat om de bevolking te behoeden voor Sars (Severe Acute Respiratory Syndrome). Eerder kondigde Rwanda al aan om toeristen uit de Verenigde Staten en Spanje te screenen.(Belga/TE)