Ebola: 1.2 miljoen mensen in Sierra Leone in onmiddellijke quarantaine

Preventiecampagne ebola © Reuters

In Sierra Leone zijn met onmiddellijke ingang drie regio’s en twaalf gebieden onder quarantaine geplaatst waardoor 1.2 miljoen mensen de regio niet meer kunnen verlaten.

Tijdens een televisietoespraak heeft de president van Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, aangekondigd dat drie regio’s en twaalf gebieden onmiddellijk onder quarantaine worden geplaatst. De afsluiting van deze districten zal heel wat uitdagingen met zich meebrengen, maar op dit moment is het voortbestaan van onze mensen en ons land prioriteit’, aldus Bai Koroma.

Het gaat om de districten Port Loko, Bombali en Moyamba, meldt AFP. De invoering van het quarantaine geldt voor bijna een derde van Sierra Leone dat zes miljoen inwoners telt. Hoe lang deze ‘afsluiting’, van kracht is, is momenteel niet duidelijk.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er door de huidige uitbraak van ebola al 2.917 doden gevallen, waarvan 593 in Sierra Leone. Volgens de VN-gerelateerde organisatie is de uitbraak op dit moment gestabiliseerd in Guinee, waar de uitbraak startte, maar neemt het aantal besmette personen in Liberia en Sierra Leone toe. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content