Het Witte Huis is mogelijk van plan om minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson de laan uit te sturen, meldt de krant New York op haar website. Het zou de bedoeling zijn om Tillerson 'in de loop van de komende weken' te vervangen door Mike Pompeo, de huidige directeur van de inlichtingendienst CIA.

Uitgewerkt

Volgens de krant staat de relatie tussen Tillerson en Amerikaans president Donald Trump al enige tijd onder druk. Daarom zou John Kelly, de stafchef van het Witte Huis, een plan hebben uitgewerkt waarbij Tillerson rond de jaarwisseling aan de kant wordt geschoven, ten gunste van Pompeo.

Senator Tom Cotton, een Republikeinse Senator uit Arkansas, zou dan weer aan het hoofd van die inlichtingendienst worden geplaatst.

Volgens de New York Times is het nog niet duidelijk of Trump wel ingestemd heeft met het plan.

Meningsverschillen

De verhouding tussen Trump en gewezen ExxonMobil-topman Tillerson is de voorbije maanden in elk geval fel bekoeld. De twee verschillen van mening over verschillende belangrijke kwesties, zoals de nucleaire deal met Iran en de aanpak van de Noord-Koreaanse dreiging.

Volgens NBC News zou Tillerson tijdens een vergadering in juli nog naar Trump verwezen hebben met de term 'moron' (debiel).

Het Witte Huis is mogelijk van plan om minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson de laan uit te sturen, meldt de krant New York op haar website. Het zou de bedoeling zijn om Tillerson 'in de loop van de komende weken' te vervangen door Mike Pompeo, de huidige directeur van de inlichtingendienst CIA.Volgens de krant staat de relatie tussen Tillerson en Amerikaans president Donald Trump al enige tijd onder druk. Daarom zou John Kelly, de stafchef van het Witte Huis, een plan hebben uitgewerkt waarbij Tillerson rond de jaarwisseling aan de kant wordt geschoven, ten gunste van Pompeo. Senator Tom Cotton, een Republikeinse Senator uit Arkansas, zou dan weer aan het hoofd van die inlichtingendienst worden geplaatst. Volgens de New York Times is het nog niet duidelijk of Trump wel ingestemd heeft met het plan. De verhouding tussen Trump en gewezen ExxonMobil-topman Tillerson is de voorbije maanden in elk geval fel bekoeld. De twee verschillen van mening over verschillende belangrijke kwesties, zoals de nucleaire deal met Iran en de aanpak van de Noord-Koreaanse dreiging. Volgens NBC News zou Tillerson tijdens een vergadering in juli nog naar Trump verwezen hebben met de term 'moron' (debiel).