In verschillende steden in Syrië en Jemen zijn na het vrijdaggebed opnieuw duizenden mensen op straat gekomen om te betogen tegen het regime. Ondanks de opheffing van de noodtoestand door president Bashar al-Assad kwamen in de Syrische stad Qamishli tussen 5.000 en 6.000 mensen op straat, en in Deraa bijna 10.000. Dat melden persagentschap AFP op basis van ooggetuigen. In Homs joegen de ordestrijdkrachten de betogers uit elkaar met waarschuwingsschoten. Daar vielen minstens twee gewonden.

Ook in het centrum van Damascus werden een 200-tal demonstranten door de politie uit elkaar gejaagd, in wat een van de grootste samenkomsten was van manifestanten in de straten in de Syrische hoofdstad sinds het begin van de protesten.

Jemen

In Jemen vonden vrijdag grote demonstraties plaats in de hoofdstad Sanaa en in de zuidelijke stad Taiz. In Sanaa waren ook duizenden aanhangers van Saleh opgetrommeld. Of het tot confrontaties tussen beide groepen kwam, is niet bekend.

Het protest tegen de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, duurt nu al meer dan twee maanden. In die periode zijn meer dan honderd mensen door ordetroepen of aanhangers van de dictator omgebracht. (Belga/KVDA)

In verschillende steden in Syrië en Jemen zijn na het vrijdaggebed opnieuw duizenden mensen op straat gekomen om te betogen tegen het regime. Ondanks de opheffing van de noodtoestand door president Bashar al-Assad kwamen in de Syrische stad Qamishli tussen 5.000 en 6.000 mensen op straat, en in Deraa bijna 10.000. Dat melden persagentschap AFP op basis van ooggetuigen. In Homs joegen de ordestrijdkrachten de betogers uit elkaar met waarschuwingsschoten. Daar vielen minstens twee gewonden. Ook in het centrum van Damascus werden een 200-tal demonstranten door de politie uit elkaar gejaagd, in wat een van de grootste samenkomsten was van manifestanten in de straten in de Syrische hoofdstad sinds het begin van de protesten. Jemen In Jemen vonden vrijdag grote demonstraties plaats in de hoofdstad Sanaa en in de zuidelijke stad Taiz. In Sanaa waren ook duizenden aanhangers van Saleh opgetrommeld. Of het tot confrontaties tussen beide groepen kwam, is niet bekend. Het protest tegen de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, duurt nu al meer dan twee maanden. In die periode zijn meer dan honderd mensen door ordetroepen of aanhangers van de dictator omgebracht. (Belga/KVDA)