"Die reuzen moeten uit de lagune blijven. Ze brengen het ecosysteem uit balans en zijn gevaarlijk voor de stad", aldus gemeenteraadsvoorzitter van het district Marghera. De manifestatie werd georganiseerd door het comité 'No Grandi Navi' (geen grote schepen) en vertrok aan de promenade Zattere, waar vorige week zondag een cruiseschip met 3.000 mensen aan boord botste tegen een toeristenboot die wilde aanmeren. Vier mensen raakten daarbij lichtgewond.

De beelden van het incident gingen snel de wereld rond en zorgden voor controverse rond de schade die dergelijke grote schepen kunnen veroorzaken aan het fragiele ecosysteem van Venetië en haar lagune. De schepen dragen bovendien bij aan de erosie van de fundamenten van de stad, die regelmatig overstroomt.

"Die reuzen moeten uit de lagune blijven. Ze brengen het ecosysteem uit balans en zijn gevaarlijk voor de stad", aldus gemeenteraadsvoorzitter van het district Marghera. De manifestatie werd georganiseerd door het comité 'No Grandi Navi' (geen grote schepen) en vertrok aan de promenade Zattere, waar vorige week zondag een cruiseschip met 3.000 mensen aan boord botste tegen een toeristenboot die wilde aanmeren. Vier mensen raakten daarbij lichtgewond. De beelden van het incident gingen snel de wereld rond en zorgden voor controverse rond de schade die dergelijke grote schepen kunnen veroorzaken aan het fragiele ecosysteem van Venetië en haar lagune. De schepen dragen bovendien bij aan de erosie van de fundamenten van de stad, die regelmatig overstroomt.