Floyd ligt opgebaard in een glimmende goudkleurige open kist. Op televisiebeelden was te zien dat mensen achter elkaar langs de kist lopen om afscheid te nemen. Onder hen zijn verschillende mensen in uniform. Een man knielde, anderen staken ook hun vuist op voor de kist als teken van de strijd tegen racisme.

Vanwege het coronavirus zijn er bij de uitvaartceremonies strenge veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo lieten foto's zien dat de lichaamstemperatuur van de bezoekers buiten de kerk werd gemeten. De mensen, de meesten met mondkapjes, werd gevraagd om afstand te houden van elkaar.

Floyd stierf op 25 mei nadat een blanke politieagent in Minneapolis bijna negen minuten lang zijn knie op zijn nek drukte, ondanks de smeekbeden van de 46-jarige om hem te laten ademen. Na zijn dood volgden wereldwijde protesten tegen politiegeweld en racisme. Hij wordt dinsdag begraven in Pearland bij Houston.

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden was ook naar Houston gekomen. Hij sprak gedurende een uur met familie en nabestaanden van Floyd. Biden neemt ook een videoboodschap op voor de begrafenisdienst dinsdag in de stad waar Floyd opgroeide. Biden zelf zal de dienst niet bijwonen.

Floyd ligt opgebaard in een glimmende goudkleurige open kist. Op televisiebeelden was te zien dat mensen achter elkaar langs de kist lopen om afscheid te nemen. Onder hen zijn verschillende mensen in uniform. Een man knielde, anderen staken ook hun vuist op voor de kist als teken van de strijd tegen racisme. Vanwege het coronavirus zijn er bij de uitvaartceremonies strenge veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo lieten foto's zien dat de lichaamstemperatuur van de bezoekers buiten de kerk werd gemeten. De mensen, de meesten met mondkapjes, werd gevraagd om afstand te houden van elkaar. Floyd stierf op 25 mei nadat een blanke politieagent in Minneapolis bijna negen minuten lang zijn knie op zijn nek drukte, ondanks de smeekbeden van de 46-jarige om hem te laten ademen. Na zijn dood volgden wereldwijde protesten tegen politiegeweld en racisme. Hij wordt dinsdag begraven in Pearland bij Houston. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden was ook naar Houston gekomen. Hij sprak gedurende een uur met familie en nabestaanden van Floyd. Biden neemt ook een videoboodschap op voor de begrafenisdienst dinsdag in de stad waar Floyd opgroeide. Biden zelf zal de dienst niet bijwonen.